Η «κίνηση ματ» της Coinbase για την προσέλκυση των μεγάλων θεσμικών επενδυτών

Η «κίνηση ματ» της Coinbase για την προσέλκυση των μεγάλων θεσμικών επενδυτών
Photo:

Καθώς ο ανταγωνισμός στην αγορά κρυπτονομισμάτων εντείνεται, η εταιρεία λανσάρει τη νέα υπηρεσία Prime στοχεύοντας σε σημαντικούς «παίκτες» του χρηματοπιστωτικού κλάδου.

του Jeff John Roberts

Η Coinbase παρουσίασε την εβδομάδα που μας πέρασε μια σειρά από προϊόντα και υπηρεσίες που απευθύνονται σε σημαντικούς «παίκτες» του χρηματοπιστωτικού κλάδου. Η πρόσφατη ανακοίνωση, η οποία περιελάμβανε μια νέα υπηρεσία με την επωνυμία Coinbase Prime, έρχεται σε μια στιγμή που το γνωστό ανταλλακτήριο ψηφιακών νομισμάτων με έδρα το Σαν Φρανσίσκο επιδιώκει να εδραιώσει τη δεσπόζουσα θέση του σε μια ολοένα και πιο ανταγωνιστική αγορά κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ.

Εκτός από τη νέα υπηρεσία Prime -η οποία προσφέρει εξελιγμένα εργαλεία συναλλαγών και δεδομένων σε θεσμικούς επενδυτές- η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης τη Coinbase Markets, η οποία από τα νέα γραφεία της εταιρείας στο Σικάγο θα δημιουργήσει μια νέα εκδοχή της υπάρχουσας υπηρεσίας ανταλλακτηρίου.

«Κατά τους τελευταίους μήνες, περισσότερα από 100 hedge funds ανακοίνωσαν σχέδια αγοραπωλησίας και επένδυσης σε κρυπτονομίσματα, σηματοδοτώντας μια αύξηση του ενδιαφέροντος από θεσμικούς πελάτες και επαγγελματίες χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών για μια πηγή ρευστότητας και επιμέλειας για τα ψηφιακά τους περιουσιακά στοιχεία», δήλωσε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Εντωμεταξύ, η Coinbase επιβεβαίωσε την επικείμενη έναρξη λειτουργίας μιας υπηρεσίας Custody σε συνεργασία με την ETC, έναν διαμεσολαβητή που εποπτεύεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Η προσφορά επιμέλειας, η οποία σχεδιάζεται από πέρυσι, παρέχει πρόσθετα μέτρα ασφαλείας και συμμορφώνεται με μια σειρά κανονισμών που απαιτούνται από τράπεζες και εταιρείες επενδύσεων.

Όλα αυτά έρχονται σε μια στιγμή όπου μεγάλα τραπεζικά ονόματα, συμπεριλαμβανομένης της Goldman Sachs, ετοιμάζονται να εισέλθουν στις αγορές κρυπτονομισμάτων. Παράλληλα, εταιρείες όπως η Coinbase προσπαθούν να οικοδομήσουν τις αναγκαίες υποδομές συναλλαγών και ασφαλείας, και κάπως έτσι προκύπτουν υπηρεσίες όπως η Prime.

«Η υπηρεσία Prime θα καλύψει ένα κομμάτι της κρίσιμης υποδομής που λείπει από τους οργανισμούς. Η Coinbase σκοπεύει να προσφέρει προϊόντα δανειοδότησης και χρηματοδότησης σε ειδικευμένους πελάτες, εκτελεστικές υπηρεσίες όπως εξωχρηματιστηριακές συναλλαγές και αλγοριθμικές εντολές, και νέα προϊόντα δεδομένων και έρευνας αγοράς», εξήγησε η εταιρεία.

Όσον αφορά το εργαλείο Prime της Coinbase, η εταιρεία θα πάρει την υπάρχουσα πλατφόρμα συναλλαγών της (γνωστή ως GDAX) και θα δημιουργήσει μια έκδοση αποκλειστικά για «προχωρημένους» θεσμικούς επενδυτές. Πολλές από τις νέες υπηρεσίες που θα συνοδεύουν το Prime – όπως π.χ. η θεσμική συνδεσιμότητα – θα αναπτυχθούν στα νέα γραφεία της εταιρείας στο Σικάγο, τα εγκαίνια των οποίων πραγματοποιήθηκαν στις αρχές του μήνα.