Η κοινότητα WallStreetBets του Reddit έχει μια νέα αγαπημένη μετοχή: Τη Blackberry

Η κοινότητα WallStreetBets του Reddit έχει μια νέα αγαπημένη μετοχή: Τη Blackberry
18 May 2021, Hessen, Frankfurt/Main: The DAX curve in the trading hall of Deutsche Börse AG in Frankfurt am Main. The DAX reached a new high of 15538 points in the morning. Photo: Boris Roessler/dpa (Photo by BORIS ROESSLER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Photo: AFP
Η εταιρεία πίσω από την κάποτε εμβληματική σειρά συσκευών τηλεειδοποίησης και smartphone είδε τις μετοχές της να αυξάνονται κατά 137% από το προηγούμενο έτος μέχρι σήμερα.

του Chris Morris

Η GameStop και η AMC διαπραγματεύονται σε επίπεδα που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πριν από ένα χρόνο. Τώρα, η κοινότητα r/WallStreetBets του Reddit αναζητά την επόμενη εταιρεία της οποίας η μετοχή πρόκειται να εκραγεί- και φαίνεται να έχει καταλήξει στη Blackberry.

Η εταιρεία πίσω από την κάποτε εμβληματική σειρά συσκευών τηλεειδοποίησης και smartphone είδε τις μετοχές της να αυξάνονται κατά 137% από το προηγούμενο έτος μέχρι σήμερα. Αυτό δεν είναι τίποτα, βέβαια, σε σύγκριση με την αύξηση 1.472% της GameStop και την έκρηξη 2.705% της AMC, αλλά είναι η μεγαλύτερη άνοδος που έχει δει η εταιρεία εδώ και δύο χρόνια. Και, αν κρίνουμε από τις συζητήσεις στο r/WallStreetBets, το ενδιαφέρον αυξάνεται.

Μια ματιά στο subreddit τη Δευτέρα διαπιστώνει ότι επτά από τις 20 κορυφαίες αναρτήσεις είναι αφιερωμένες αποκλειστικά στη Blackberry. (Τέσσερις άλλες επικεντρώνονται στην εξύμνηση της Clover Health Investments.) Η μετοχή διαπραγματεύεται επί του παρόντος στο εύρος των 15-16 δολαρίων, αλλά οι πιο ενθουσιώδεις επενδυτές ελπίζουν να τη δουν να φτάνει τα 50 δολάρια.

«Μη σταματάς να πιστεύεις!» αναφέρει χαρακτηριστικά ο χρήστης TehlorO.

Εντωμεταξύ, ο χρήστης Substantial_Diver_34 έδειξε ένα screenshot από το χαρτοφυλάκιό του που είναι 100% δεσμευμένο στην Blackberry, με πάνω από 6.400 μετοχές. Ήταν, κατά τη στιγμή της λήψης, κάτω από τα 14.000 δολάρια. Η ανάρτηση έχει τίτλο «Τι έκανα;». Άλλοι χρήστες, όμως, δεν συμμερίζονται την απαισιοδοξία του.

«Θα σου πω εγώ τι έκανες: Έχεις εξασφαλίσει τη θέση σου στη λέσχη των εκατομμυριούχων», έγραψε ο kingandr3, ενώ ο Firesice προβλέπει: «Έκανες ένα νικηφόρο ποντάρισμα… απλά χρειάζεται λίγο χρόνο».

Οι αισιόδοξοι της WSB λένε ότι η Blackberry έχει εξελιχθεί από εταιρεία τηλεφώνων σε εταιρεία κυβερνοασφάλειας, που έχει συμφωνίες με την Amazon και άλλους, και θα μπορούσε να βρεθεί και στον χώρο της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων.

Οι αναλυτές δεν είναι τόσο σίγουροι. Τέσσερις εταιρείες έχουν επί του παρόντος αξιολογήσεις «Πώληση» για την εταιρεία, ενώ μόνο μία προτείνει στους επενδυτές να αγοράσουν.

Φυσικά, το τι συμβαίνει στο r/WallStreetBets συχνά αψηφά τη λογική των αναλυτών. Η AMC και η GameStop τα πήγαιναν άσχημα πριν από έναν χρόνο. Τώρα, οι τιμές των μετοχών τους και η κεφαλαιοποίησή τους έχουν αυξηθεί τόσο πολύ τους τελευταίους μήνες που μπορεί να ενταχθούν στο Russell 1000 μέχρι το τέλος του μήνα.

Πηγή: Fortune