Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα έχουν κόστος για την ευρωπαϊκή οικονομία, προειδοποίησε ο πρόεδρος του Eurogroup

Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα έχουν κόστος για την ευρωπαϊκή οικονομία, προειδοποίησε ο πρόεδρος του Eurogroup
One Euro Coin, stacked money on euro coins and banknotes in the background. Euro coins are portraying the value and a map of Europe, but each country in the eurozone has its own design on the obverse in Thessaloniki, Greece, on April 15, 2020. The currency is managed by the European Central Bank (ECB) of EU. (Photo Illustration by Nicolas Economou/NurPhoto) (Photo by Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα εξετάσουν τις δύο επόμενες εβδομάδες τις συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στη δημοσιονομική πολιτική ώστε να είναι σε θέση να στηρίξουν την οικονομία αν χρειαστεί, τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου.

Τον περασμένο Δεκέμβριο ο κ. Ντόναχιου είχε δηλώσει σε συνέντευξη τύπου ότι οι 19 χώρες που μοιράζονται το ευρώ έχουν συμφωνήσει στην εφαρμογή μιας ήπια υποστηρικτικής δημοσιονομικής στάσης για το 2022.

«Σε τρεις εβδομάδες από τώρα, το Eurogroup θα εξετάσει ξανά τη στάση του. Θα συζητήσουμε τον συντονισμό των δημοσιονομικών μας πολιτικών» σημείωσε ο κ. Ντόναχιου μετά την άτυπη συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης.

«Από τώρα ώς τότε θα έχουμε τον χρόνο να επιστρέψουμε και να εξετάσουμε τη στρατηγική μας για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να στηρίξουμε τις οικονομίες μας και τους πολίτες μας σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή» ανέφερε.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ίδιος επισήμανε ότι η πρώτη προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι η εφαρμογή των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, προσθέτοντας ότι θα έχουν οικονομικό κόστος για την Ευρώπη. Ο αντίκτυπος θα γίνει ορατός τις επόμενες εβδομάδες και μήνες και θα είναι διαφορετικός για την κάθε χώρα, πρόσθεσε.