Η κυβέρνηση διαψεύδει τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ

Η κυβέρνηση διαψεύδει τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ
Ï êõâåñíçôéêüò åêðñüóùðïò ÃáâñéÞë Óáêåëëáñßäçò ìéëÜåé êáôÜ ôçí äéÜñêåéá ôçò åíçìÝñùóçò ôùí ðïëéôéêþí óõíôáêôþí áëëÜ êáé ôùí áíôáðïêñéôþí îÝíïõ ôýðïõ óôçí ÃåíéêÞ Ãñáììáôåßá ÅíçìÝñùóçò, ÄåõôÝñá 4 ÌáÀïõ 2015. Ç åíçìÝñùóç ôùí îÝíùí áíôáðïêñéôþí èá ðñáãìáôïðïéåßôáé êÜèå ÄåõôÝñá êáé ÐÝìðôç óôéò 13:30, ðÜëé óôçí ÃåíéêÞ Ãñáììáôåßá ÅíçìÝñùóçò. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ ÂËÁ×ÏÓ

Το κείμενο των θεσμών περιλαμβάνει αυξήσεις του ΦΠΑ σε φάρμακα και ρεύμα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το κείμενο που παραδόθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό την προηγούμενη Τετάρτη επισήμως από τους θεσμούς περιλάμβανε 10% αύξηση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα και αύξηση 4,5% στο ΦΠΑ στα φάρμακα, κατάργηση του ΕΚΑΣ, αύξηση των εσόδων από το ΦΠΑ κατά 1,8 δισ. και μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1,8 δισ. ευρώ, ανέφερε σε δήλωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης απαντώντας στις δηλώσεις του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Όπως τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης, η κυβέρνηση δεν υποστήριξε ποτέ τα παραπάνω αποτελούν την άποψη της Κομισιόν και του Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ προσωπικά, αλλά ότι είναι συνθετική πρόταση των τριών θεσμών. “Είναι θετικό που ο κ. Γιούνκερ καταθέτει την διαφοροποίησή του ως προς αυτές τις κατευθύνσεις”, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Καταλήγοντας, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει προτάσεις με ισοδύναμα μέτρα, που καλύπτουν πλήρως το δημοσιονομικό κενό, μεταφέροντας παράλληλα τα βάρη από τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα, ενώ έχει προτείνει και την μείωση των αμυντικών δαπανών.