Η κυβέρνηση κλείνει έναν χρόνο – Ο πρώτος απολογισμός σε 42 σελίδες

Η κυβέρνηση κλείνει έναν χρόνο – Ο πρώτος απολογισμός σε 42 σελίδες
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλάει στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Καθώς αύριο συμπληρώνεται ένας χρόνος αυτής της κυβέρνησης στην εξουσία, δικαιώνουμε, τις τέσσερις λέξεις που πιστεύω ότι δηλώνουν πολλά: «Το είπαμε, το κάναμε»! Προτιμούμε να μιλάνε τα έργα μας» τόνισε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη ομιλία του στα εγκαίνια των σταθμών «Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός» και «Νίκαια» του Αττικό Μετρό.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «δυναμικά βήματα προόδου και εκσυγχρονισμού» για τα οποία είχε δεσμευτεί η ΝΔ και τα οποία -όπως είπε- «σήμερα, γίνονται πραγματικότητα», και πρόσθεσε ότι «στη λεωφόρο της ανάπτυξης πρέπει να έχουν θέση όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες».

Κάνοντας απολογισμό των πεπραγμένων από τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης, στο κυβερνητικό επιτελείο κατέληξαν σε ένα κείμενο 42 σελίδων στο οποίο περιγράφεται αναλυτικά και ανά υπουργείο το έργο που παρήχθη το τελευταίο 12μηνο.

Επισημαίνεται ιδιαίτερα το γεγονός ότι από πέρυσι η εικόνα της Ελλάδας άλλαξε ριζικά. τόσο στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. «Η λειτουργία των θεσμών αποκαταστάθηκε, η εμπιστοσύνη των πολιτών στο κράτος επέστρεψε και η οικονομία ξαναμπήκε σε δυναμική τροχιά», αναφέρεται.

Η Ελλάδα, προστίθεται, έγινε παγκόσμια υπόδειγμα και παράδειγμα, αυτή τη φορά προς μίμηση, για τον υπόλοιπο κόσμο. Ανέκτησε τη χαμένη της αξιοπιστία και αξιοπρέπεια διεθνώς. Μέσα σε ένα χρόνο, έγιναν όσα δεν είχαν προχωρήσει για δεκαετίες. Το κράτος ψηφιοποιήθηκε και οι πολίτες έχουν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες χωρίς να χρειάζεται να στηθούν σε ουρές. Για πρώτη φορά, ύστερα από χρόνια, είδαν μείωση σε μια σειρά από φόρους και ο κόσμος της εργασίας μπήκε στο προσκήνιο.

Δείτε εδώ τον απολογισμό: 

apologismos-kivernisis-nd

Οι δυσκολίες που προέκυψαν στους 12 αυτούς μήνες δεν ήταν λίγες, πάντως οι Έλληνες βάζουν καλό βαθμό στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως αναφέρεται σε  άρθρο γνώμης για την Ελλάδα στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Η εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση αναφέρεται στις κυβερνητικές κινήσεις για την διαχείριση του μεταναστευτικού σε νησιά και Έβρο, αλλά και στην επιτυχή έκβαση του πρώτου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού, σχολιάζοντας ότι ο πρωθυπουργός «παίρνει καλό βαθμό από τους Έλληνες».

Ωστόσο, στο άρθρο της εφημερίδας επισημαίνεται ότι επόμενοι μήνες για την κυβέρνηση θα είναι ιδιαίτερα δύσκολοι, καθώς η ανεργία αναμένεται να αυξηθεί και η οικονομία να επιστρέψει στην ύφεση.

Η θετική γνώμη των Ελλήνων για την κυβέρνηση Μητσοτάκη αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις. Σε όλες τις έρευνες το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ είναι ιλιγγιώδες, ενώ καλύτερο βαθμό παίρνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι του Αλέξη Τσίπρα.