Η κυβέρνηση του Μεξικού απαγορεύει τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα

Η κυβέρνηση του Μεξικού απαγορεύει τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα
pexels
Ο υπουργός Οικονομικών του Μεξικού Herrera δημοσίευσε τετρασέλιδη ανακοίνωση που αναφέρει λεπτομερώς τη θέση της κυβέρνησης

Κορυφαίος αξιωματούχος τους Μεξικού υποστήριξε πως η κυβέρνησή του απαγορεύει τη χρήση κρυπτονομισμάτων και την κυκλοφορία τους στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Arturo Herrera, υπουργός Οικονομικών του Μεξικού, δήλωσε ότι τα κρυπτονομίσματα δεν αποτελούν νόμιμα περιουσιακά στοιχεία και δεν αντιμετωπίζονται ως νομίσματα σύμφωνα με το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο της χώρας.


Αυτές οι απαγορεύσεις δεν αναμένεται να αρθούν βραχυπρόθεσμα, δήλωσε ο Herrera κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Ομάδας Χρηματοοικονομικής Δράσης, μια παγκόσμια ομάδα κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Ο Herrera δημοσίευσε τετρασέλιδη ανακοίνωση που αναφέρει λεπτομερώς τη θέση της κυβέρνησης.

Επιπλέον, το έγγραφο ανέφερε ότι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στο Μεξικό δεν είναι εξουσιοδοτημένα να διαπραγματεύονται εικονικά περιουσιακά στοιχεία, όπως Bitcoin, Ether, XRP και άλλα, προκειμένου να διατηρηθεί μια υγιής απόσταση από το χρηματοοικονομικό σύστημα.

Έτσι, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που διεξάγουν ή προσφέρουν τη δυνατότητα πράξεων με εικονικά περιουσιακά στοιχεία χωρίς άδεια παραβιάζουν τους κανονισμούς και υπόκεινται σε κυρώσεις, προσθέτει η έκθεση.

Σημειώνεται πως το Μεξικό είναι η έδρα του Bitso, του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων στη Λατινική Αμερική. Επισημαίνεται πως τον Μάιο η εταιρεία συγκέντρωσε 250 εκατομμύρια δολάρια σε γύρο χρηματοδότησης και έφτασε σε αποτίμηση 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.