Η Κομισιόν απειλεί τη Google…με τεράστιο πρόστιμο

Η Κομισιόν απειλεί τη Google…με τεράστιο πρόστιμο
epa03209882 (FILE) A file photograph dated 10 April 2008 shows the Google logo at the Belgrave House in central London, Britain. Media reports on 07 May 2012 state that Google has been found guilty of breaching copyright in a case brought by Oracle regarding its programming language Java by a court in San Fransisco, USA. EPA/DANIEL DEME Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μπορεί να φτάσει ακόμα και το 10% του ετήσιου παγκόσμιου τζίρου της εταιρείας.

Συνέχεια στο θέμα της Google και της κόντρα της με την Κομισιόν δίνει η Wall Street Journal. Σύμφωνα με δημοσίευμά της, ο τεχνολογικός κολοσσός μπορεί να έρθει αντιμέτωπος με πρόστιμο ακόμη και ίσο με το 10% του ετήσιου παγκόσμιου τζίρου της.

Έγγραφα δείχνουν ότι η Κομισιόν σκοπεύει να αποδείξει ότι η Google και η μητρική της, Alphabet, έχουν παραβιάσει τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η λεγόμενη «συμπληρωματική ανακοίνωση αιτιάσεων» που εκδόθηκε τον Ιούλιο εναντίον της Google ενίσχυσε τους περυσινούς ισχυρισμούς της Ε.Ε. ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί την κυριαρχία της στην διαδικτυακή αναζήτηση για να προωθεί τις δικές της υπηρεσίες αγορών. Η Google έχει αρνηθεί αυτές τις κατηγορίες.

Το έγγραφο της Κομισιόν, αναφέρει η WSJ, επίσης σκιαγραφεί εν μέρει τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με το πώς θα πρέπει η Google να αλλάξει τις επιχειρηματικές πρακτικές της για να κατευνάσει τις αντιμονοπωλιακές ανησυχίες.

Δεύτερο έγγραφο που εκδόθηκε τον Απρίλιο περιγράφει τις επίσημες κατηγορίες της Κομισιόν κατά της Google, σύμφωνα με τις οποίες ο τεχνολογικός κολοσσός χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα κινητών Android για να αναγκάσει τους κατασκευαστές τηλεφώνων και τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών να ευνοούν την αναζήτηση και τη διαδικτυακή πλοήγηση της Google στις συσκευές τους.