Η κόντρα Ντόρσεϊ- Ζούκερμπεργκ καλά κρατεί: «Έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις»

Η κόντρα Ντόρσεϊ- Ζούκερμπεργκ καλά κρατεί: «Έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις»
Facebook and Twitter applications are seen on an Apple iPhone 11 Pro Max in The Hague, The Netherlands on March 2, 2020. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto) Photo: AFP
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο «ηγέτες» κοινωνικών δικτύων έχουν μια μακρά ιστορία διαφωνιών.

Ποτέ δεν ήταν ο Jack Dorsey ο μεγαλύτερος θαυμαστής του Facebook, και φαίνεται ότι ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter και του Square συνεχίζει να μην νοιάζεται και πολύ για το γνωστό κοινωνικό δίκτυο ή τον CEO του.

Πρόσφατα, ο Dorsey εμφανίστηκε στο podcast «The Boardroom: Out of Office», που φιλοξενεί ο Rich Kleiman, συνιδρυτής της Thirty Five Ventures και μάνατζερ του αστέρα του NBA, Kevin Durant. Οι Dorsey και Kleiman, οι οποίοι είναι στενοί φίλοι, συζήτησαν μια σειρά θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης και της δίαιτας του Dorsey, της σωματικής άσκησης και του διαλογισμού που κάνει, καθώς και της κουλτούρας εξάντλησης (burnout) που επικρατεί μεταξύ των επιχειρηματιών.

Σε μια φάση, όπως μεταδίδει το Business Insider, ο Kleiman ζήτησε από τον βοηθό του, Gianni Harrell, να αναφέρει τις κατά την άποψή του τρεις κορυφαίες ιστοσελίδες κοινωνικών μέσων. Ο Harrell επέλεξε το Instagram, το Snapchat και το Twitter. Όταν ο Kleiman έθεσε το ίδιο ερώτημα στον Dorsey, αυτός απάντησε: «Είναι τα ίδια με την ακριβώς αντίστροφη σειρά».

«Δεν χρησιμοποιώ και πολύ το Instagram» είπε ο Dorsey. «Λατρεύω τις καινοτομίες του Snapchat, είναι πραγματικά ιδιαίτερες. Αλλά δεν χρησιμοποιώ και πολύ τα προϊόντα του Facebook- κανένα, για την ακρίβεια».

Όταν ο Kleiman ρώτησε εάν ο CEO του Twitter έχει κάποια «κόντρα» με τον Zuckerberg, ο Dorsey υπονόησε ότι δεν είναι και μεγάλος fan του. «Χμ… έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις, Rich» είπε γελώντας ο Dorsey.

Ο Dorsey και ο Zuckerberg έχουν μια μακρά ιστορία διαφωνιών, όπως επισημαίνει το Business Insider. Οι δυο τους δείπνησαν μαζί το 2011 και ο Zuckerberg σέρβιρε στον Dorsey κρύο αρνί που είχε σκοτώσει ο ίδιος, σύμφωνα με τον CEO του Twitter. Από τότε, έχουν ανταλλάξει τα «βέλη» τους αναφορικά με τον έλεγχο των πολιτικών διαφημίσεων, με τον Dorsey να ασκεί κριτική στην άποψη του Facebook ότι το ζήτημα αφορά την ελευθερία του λόγου.

Ούτε κι ο Zuckerberg έχει διστάσει να ασκήσει κριτική στο Twitter. Σε συνάντηση με εργαζομένους, ανέφερε ότι «το Twitter δεν μπορεί να κάνει τόσο καλή δουλειά όσο εμείς», σύμφωνα με ηχητικό που εξασφάλισε το The Verge τον Οκτώβριο.

Τον Δεκέμβριο, ο Dorsey έπαψε να ακολουθεί τον Zuckerberg στο Twitter.