Η KPMG δημιουργεί το δικό της κέντρο καινοτομίας

Η KPMG δημιουργεί το δικό της κέντρο καινοτομίας
Photo:

Στήριξη των startups της Σιγκαπούρης.

Η KPMG, μια απ’ τις Big Four ελεγκτικές εταιρείες, σχεδιάζει την δημιουργία ενός κέντρου καινοτομίας στην Σιγκαπούρη με τη βοήθεια του Action Community for Entrepreneurship, μιας ιδιωτικής πρωτοβουλίας που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση, για την τόνωση της καινοτομίας στην περιοχή.

Ο κόμβος της συν-καινοτομίας θα βοηθήσει τις νεοσύστατες εταιρείες να επιλύσουν πραγματικές επιχειρηματικές προκλήσεις μέσω εταιρικών επιταχυντών. Ταυτόχρονα, θα στηρίξει τους επιχειρηματίες καθ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους.

«Ο ρόλος μας είναι να βοηθήσουμε τις εταιρείες να αντιληφθούν το όφελος της καινοτομίας και να εκμεταλλευτούν καινοτόμες λύσεις που προσφέρουν οι startups» ανέφερε ο Jan Reinmueller, υπεύθυνος του KPMG Digital Village.

Ανέφερε, επίσης, ότι το κέντρο θα απευθύνεται σε εταιρείες με διαφορετικά αντικείμενα οι οποίες θέλουν να κάνουν το μεγάλο άνοιγμα στο εξωτερικό, αλλά και σε όσες εταιρείες σκέφτονται να έχουν την Σιγκαπούρη ως έδρα τους.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η ACE θα φέρει την εμπειρία και το δίκτυο των startups της. Ο Edmas Neo, εκτελεστικός διευθυντής της ACE, δήλωσε ότι εντός τριετίας, ο οργανισμός στοχεύει να υποστηρίξει 250 διεθνείς επιχειρήσεις που θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στη Σιγκαπούρη και θα «διευκολύνουν την περιφερειακή πρόσβαση στην αγορά». Θα υποστηρίξουν επίσης 250 τοπικές επιχειρήσεις στις προσπάθειές τους «να διεθνοποιηθούν και να επεκταθούν σε ολόκληρη την περιοχή».

Να σημειωθεί πώς η Σιγκαπούρη έχει βιώσει ένα κύμα προγραμμάτων καινοτομίας και εκκολαπτηρίων από τοπικές και πολυεθνικές εταιρείες το τελευταίο διάστημα. Νωρίτερα φέτος, η HP Enterprise ανακοίνωσε ένα τριετές πρόγραμμα InnovateNext με το Συμβούλιο Οικονομικής Ανάπτυξης της Σιγκαπούρης, το οποίο θα συνεργαστεί με τοπικές τεχνολογικές εταιρείες και θα βοηθήσει τους πελάτες να αναπτύξουν και να εμπορευματοποιήσουν λύσεις. Πέρυσι, η IBM και η Standard Chartered Bank ξεκίνησαν τα δικά τους εργαστήρια καινοτομίας επίσης.