Η Lenovo «παντρεύει» το smartphone με τον προτζέκτορα

Η Lenovo «παντρεύει» το smartphone με τον προτζέκτορα

Το Smart Cast προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να προβάλουν πάνω σε κάθε επιφάνεια την οθόνη ή το πληκτρολόγιο του κινητού τους.

Ένα smartphone με ενσωματωμένο έναν λέιζερ προτζέκορα, ο οποίος θα προβάλει σε επιφάνειες το πληκτρολόγιο της συσκευής ή την οθόνη, είναι η νέα πρόταση της κινεζικής εταιρείας ηλεκτρονικών Lenovo.

Το νέο κινητό παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Lenovo Tech World που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο. Το Smart Cast, όπως είναι το όνομα του νέου project της Lenovo, αποτελεί, προς το παρόν, ένα πειραματικό προϊόν και δεν αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα στην αγορά.

Το Smart Cast προσφέρει τη δυνατότητα στους χρήστες να προβάλουν πάνω σε κάποια επιφάνεια την οθόνη αφής του κινητού τηλεφώνου, ένα πληκτρολόγιο όμοιο με αυτό των ηλεκτρονικών υπολογιστών, ακόμα κι τα πλήκτρα πιάνο. Ο προτζέκτορας θα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την προβολή εικόνων ή βίντεο σε τοίχο.

Ο ενσωματωμένος προτζέκτορας έχει διαστάσεις 34x26x5 χιλιοστά και, όπως υποστηρίζει η εταιρεία, δεν χρειάζεται οποιαδήποτε ρύθμιση για την εστίαση των εικόνων και την προβολή τους σε τοίχους ή άλλες επιφάνειες.

Συγκεκριμένα, ο προτζέκτορας, ο οποίος βρίσκεται στο ένα άκρο της συσκευής, μπορεί να προβάλει εικόνες ή βίντεο σε τοίχο όταν το κινητό βρίσκεται σε ξαπλωτή θέση, ενώ το ειδικά διαμορφωμένο καπάκι του μπορεί να περιστραφεί και να ρυθμιστεί για την προβολή του πληκτρολογίου σε οριζόντια επιφάνεια. Μία βάση στήριξης, η οποία είναι τοποθετημένη στο πίσω μέρος της συσκευής κρατά το κινητό τηλέφωνο σε όρθια θέση για όσο διάστημα χρησιμοποιείται το εικονικό πληκτρολόγιο.

Κατά το παρελθόν παρόμοια τεχνολογικά προϊόντα έχουν παρουσιαστεί από διάφορες εταιρείες, χωρίς ωστόσο να στεφθούν με εμπορική επιτυχία. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Samsung που κυκλοφόρησε το 2012 το Galaxy Beam, το οποίο όμως δεν είχε την απήχηση που προσδοκούσε η εταιρεία. Έκτοτε, λίγες εταιρείες έχουν επιχειρήσει ένα τέτοιο εγχείρημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ