Η Levi Strauss σχεδιάζει ΙΡΟ ύψους 5 δισ. δολαρίων

Η Levi Strauss σχεδιάζει ΙΡΟ ύψους 5 δισ. δολαρίων

Αυτή, όμως, δεν θα είναι η πρώτη αρχική δημόσια προσφορά της εταιρείας.

Ο γίγαντας των τζιν, Levi Strauss & Co, σχεδιάζει μια εξαιρετικά μεγάλη αρχική δημόσια προσφορά που θα ωθούσε την αξία της εταιρείας στα 5 δισ. δολάρια, ανέφεραν πηγές στο CNBC. Η Levi’s ανακοίνωσε το τέταρτο συνεχές τρίμηνο με διψήφια αύξηση εσόδων για το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς, τον προηγούμενο μήνα, και το CNBC αναφέρει πως η κατασκευάστρια εταιρεία τζιν ελπίζει να αυξηθεί κατά 500 με 800 εκατ. δολάρια στους ενδιάμεσους μήνες πριν από την προβλεπόμενη ΙΡΟ του πρώτου τριμήνου του 2019, που θα πραγματοποιηθεί με επικεφαλής την Goldman Sachs και την J.P. Morgan.

Η εταιρεία των 145 ετών έχει βρεθεί στα πρωτοσέλιδα φέτος για την δυναμική υποστήριξή της, ως εταιρεία, στην πρόληψη της βίας με όπλα, προσέλευση των ψηφοφόρων και πρόληψη της κλιματικής αλλαγής. «Ως πρόεδρος και CEO μιας εταιρείας που καθοδηγείται από αξίες, και η οποία είναι γνωστή στον κόσμο ως πρωτοπόρα στην Δύση και καθώς είναι από τα σημαντικότερα σύμβολα της αμερικανικής ελευθερίας, έχω την ευθύνη να μιλώ ανοιχτά πάνω σε σημαντικά θέματα της επικαιρότητας», σημείωσε ο πρόεδρος και CEO της Levi’s, Chip Bergh, στο Fortune όταν ανακοίνωσε την δέσμευση της εταιρείας να δωρίσει πάνω από ένα εκατ. δολάρια σε ομάδες ελέγχου των όπλων.

Αυτή δεν θα είναι η πρώτη αρχική δημόσια προσφορά της εταιρείας. Η Levi’s μπήκε για πρώτη φορά στο χρηματιστήριο το 1971 και ιδιωτικοποιήθηκε εκ νέου το 1996, μετά από εξαγορές από τους απογόνους του Levi Strauss.