Η Lidl Ελλάς λαμβάνει δράση για την προστασία του περιβάλλοντος

Η Lidl Ελλάς λαμβάνει δράση για την προστασία του περιβάλλοντος
Η εταιρεία έχει ανακοινώσει την κατάργηση των πλαστικών µίας χρήσης έως το τέλος του 2019.

Σε δράσεις και πρακτικές που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος προχωρά καθημερινά η Lidl Ελλάς, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η εταιρεία τονίζει ότι εδώ και έναν χρόνο έχει αποσύρει οριστικά τις πλαστικές σακούλες µιας χρήσης 4 λεπτών από τα καταστήµατά της και τις έχει αντικαταστήσει µε µία νέα σακούλα πολλαπλών χρήσεων, ανθεκτικότερη, η οποία αποτελείται κατά 80% από ανακυκλωµένα υλικά, είναι 100% ανακυκλώσιµη και σε αυτήν µπορούν να τοποθετηθούν προϊόντα βάρους 10 κιλών.

Εκτός από την κατάργηση της πλαστικής σακούλας µιας χρήσης, η εταιρεία μείωσε το πάχος στα πλαστικά µπουκάλια αναψυκτικού και το πλαστικό περίβληµα του χαρτιού υγείας, με αποτέλεσμα τη συνολική μείωση πάνω από 1.300 τόνους πλαστικού.

Σημειώνεται, ότι η εταιρεία έχει ανακοινώσει την κατάργηση των πλαστικών µίας χρήσης (όπως καλαµάκια, ποτήρια, πιάτα, µαχαιροπίρουνα και µπατονέτες) έως το τέλος του 2019. Επίσης, έχει δεσμευτεί μέχρι το 2025 σε περαιτέρω µείωση του πλαστικού κατά 20% και σε 100% αποκλειστική χρήση ανακυκλώσιμων υλικών στις συσκευασίες προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας σε όλο το δίκτυο των καταστημάτων της.

H Lidl Ελλάς λειτουργεί, επίσης, κέντρα ανταποδοτικής ανακύκλωσης σε καταστήματά της από το 2016, ενώ στηρίζει ως χορηγός τα πρώτα δύο πανευρωπαϊκά «Πάρκα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» στην Αθήνα και τον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.