Η Lidl λανσάρει δικό της cloud και «τα βάζει» με την Amazon

Η Lidl λανσάρει δικό της cloud και «τα βάζει» με την Amazon
epa03742612 (FILE) A file picture dated 22 February 2007 shows people entering a Lidl supermarket in Ludwigsburg, Germany, 22 February 2007. The famoius German discount supermarket is considering expanding it chain to the USA. According to a company spokesman the move has been deemed as feasible and viable EPA/MARIJAN MURAT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σε τι στοχεύει αυτή η κίνηση της εταιρείας;

Η Schwarz Group, μητρική της Lidl, «τα βάζει» με την Amazon λανσάροντας τη δική της υπηρεσία cloud για το λιανικό εμπόριο.

Η ανακοίνωση αυτή ήρθε αμέσως μετά την εξαγορά της Camao IDC, εταιρείας που ασχολείται με software, η οποία έφερε στην Schwarz Group 70 ειδικούς στο cloud, σύμφωνα με γερμανικά μέσα. Λέγεται ότι το project αυτό σχεδιάζεται από το 2018 όμως η εταιρεία αποφάσισε να το επιταχύνει λόγω της πανδημίας. Στη διαδικασία αναμένεται επίσης να συμμετάσχουν άλλες εταιρείες όπως η ENBW και η Würth.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε σχετικά: «Στόχος μας είναι να οικοδομήσουμε μια αξιόπιστη, ανταγωνιστική και επεκτάσιμη υποδομή cloud που να είναι ανεξάρτητη από τους μεγάλους παγκόσμιους παρόχους και να λειτουργεί σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα προστασίας δεδομένων.»

Σημειώνεται ότι η Schwarz Group, πριν από περίπου δύο χρόνια, άρχισε επίσης να σχεδιάζει μια πανεπιστημιούπολη στο Bad Friedrichshall, η πρώτη φάση κατασκευής της οποίας υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί το 2025. Εκεί θα φιλοξενηθούν περίπου 3.000 εργαζόμενοι πληροφορικής και το τελικό στάδιο επέκτασης θα πρέπει να παρέχει χώρο για τουλάχιστον 5.000 υπαλλήλους.

Στην πανεπιστημιούπολη αναμένεται να αναπτυχθούν νέες εφαρμογές όπως λύσεις ταμειακών μηχανών και αρχιτεκτονική cloud για το «εμπόριο του μέλλοντος», πρώτα για εσωτερική χρήση, αλλά και για άλλες εταιρείες. Η τεχνητή νοημοσύνη θα παίξει καθοριστικό ρόλο, και, για το σκοπό αυτό, ο όμιλος εταιρειών απέκτησε μερίδιο στο Γερμανικό Κέντρο Έρευνας για την Τεχνητή Νοημοσύνη (DFKI) πέρυσι.