Η Lime έρχεται στην Ελλάδα: Με ηλεκτρικό πατίνι θα μπορούν να μετακινούνται οι Θεσσαλονικείς

Η Lime έρχεται στην Ελλάδα: Με ηλεκτρικό πατίνι θα μπορούν να μετακινούνται οι Θεσσαλονικείς

Μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης θα μπορούν να εντοπίζουν και να νοικιάζουν τα σκούτερ για να βολτάρουν στην πόλη.

Τη δυνατότητα να κινούνται με ηλεκτρονικά πατίνια, τα οποία εντοπίζουν με ειδική εφαρμογή στο κινητό τους και «ξεκλειδώνουν» έναντι αντιτίμου 1 ευρώ (συν 0,15 λεπτά για κάθε λεπτό διαδρομής) έχουν πλέον οι Θεσσαλονικείς, ως οι κάτοικοι της πρώτης μεσογειακής πόλης, στην οποία αποκτά παρουσία η καινοτόμος εταιρεία έξυπνης κινητικότητας Lime, ήδη παρούσα σε 140 αστικά κέντρα.

Για τα πατίνια, που διαθέτουν σύστημα GPS, ασύρματη τεχνολογία και αυτόματο κλείδωμα, δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία στάθμευσης. Ο/Η αναβάτης εντοπίζει το πλησιέστερο πατίνι μέσω του app στο κινητό του/της και αφού το χρησιμοποιήσει, το σταθμεύει στο τέλος της διαδρομής του/της, όπου το παραλαμβάνει ο επόμενος ή η επόμενη.

Τα ηλεκτρικά πατίνια κινούνται με μέγιστη ταχύτητα 25χλμ/ώρα, λειτουργούν με ηλεκτρική επαναφορτιζόμενη μπαταρία και -σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας- είναι κατάλληλα για όλες τις ηλικίες. Το βράδυ συλλέγονται και επαναφορτίζονται.

Στη Θεσσαλονίκη θα είναι διαθέσιμα από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας, έγινε σήμερα ο πρώτος πολίτης της πόλης που οδήγησε το ηλεκτρικό πατίνι της Lime στους δρόμους της. «Είναι σημαντικό και ταυτόχρονα ενδεικτικό της αυξημένης αναγνωρισιμότητας της πόλης μας, το γεγονός ότι η Lime επέλεξε τη Θεσσαλονίκη για να ξεκινήσει τη διαδρομή της στις χώρες της Μεσογείου. Η Lime με τα ηλεκτρικά της σκούτερ-πατίνια συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες της πόλης, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στην αποφόρτιση του κυκλοφοριακού βάρους για τους ίδιους τους κατοίκους», επισήμανε ο κ.Πεγκας.

Ο Νίκος Χατζηδάκης, Operations Manager της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε: «Η Θεσσαλονίκη είναι μια νεανική, ζωντανή πόλη η οποία αγκαλιάζει την καινοτομία και είμαι σίγουρος πως οι Θεσσαλονικείς θα λατρέψουν τον νέο αυτό τρόπο μετακίνησης στην πόλη ο οποίος είναι οικολογικός και καινοτόμος».