Η LinkedIn έφτασε το μισό δισεκατομμύριο χρήστες

Η LinkedIn έφτασε το μισό δισεκατομμύριο χρήστες
LinkedIn Corp. logos are arranged for a photograph in Washington, D.C., U.S., on Monday, Oct. 28, 2013. LinkedIn Corp. is expected to release earnings figures on Oct. 29. Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg via Getty Images

Η Microsfoft ανακοίνωσε ότι το Linkedin ξεπέρασε τους 500 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες από 200 χώρες.

της Μπαρμπ Ντάροου

Τη Δευτέρα, η LinkedIn, η οποία ανήκει πλέον στη Microsoft, είπε ότι το κοινωνικό της δίκτυο έχει πλέον 500 εκατομμύρια χρήστες. Τον περασμένο Οκτώβριο, το αντίστοιχο νούμερο που είχε δώσει η εταιρεία ήταν 467 εκατομμύρια.

Η LinkedIn δεν προσδιορίζει αριθμό «ενεργών» χρηστών σε μηνιαία ή ημερήσια βάση – παρά μόνο αριθμό χρηστών γενικά. Αυτό συμβαίνει επειδή πολλοί από τους χρήστες επισκέπτονται την ιστοσελίδα σποραδικά, για να αναζητήσουν νέες ευκαιρίες απασχόλησης ή για να περάσουν αλλαγές στο βιογραφικό τους.

Επιπλέον, η εταιρεία δεν αναφέρει πόσοι από τους χρήστες πληρώνουν και πόσοι χρησιμοποιούν ένα μέρος των διαθέσιμων υπηρεσιών δωρεάν.

Οι 500 εκατομμύρια χρήστες προέρχονται από πάνω από 200 χώρες. Σύμφωνα με μια ανάρτηση του Ατίφ Αγουάν, αντιπροέδρου ανάπτυξης και διεθνών προϊόντων της Mountain View, η LinkedIn αναρτά πάνω από 10 εκατομμύρια ενεργές θέσεις εργασίας και δεδομένα για πάνω από 9 εκατομμύρια εταιρείες.

Η Apptopia, μια εταιρεία με έδρα στη Βοστώνη που παρακολουθεί τη χρήση στοιχείων του διαδικτύου, υπολογίζει ότι τον Ιανουάριο η LinkedIn είχε περίπου 227 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε μηνιαία βάση. Το νούμερο αυτό αυξήθηκε στα 240 εκατομμύρια τον Φεβρουάριο και στα 260 εκατομμύρια τον Μάρτιο. Χθες, ο εκτιμώμενος αριθμός των ενεργών χρηστών για τον Απρίλιο ήταν στα 252 εκατομμύρια.

Τον Ιούνιο, η Microsoft ανακοίνωσε το σχέδιό της ύψους 26,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να εξαγοράσει τη LinkedIn, και η συμφωνία έκλεισε το περασμένο φθινόπωρο.

Σε αντάλλαγμα για αυτό το ποσό, η Microsoft απέκτησε πρόσβαση σε έναν μεγάλο όγκο δεδομένων που μπορεί να χρησιμοποιήσει για να βελτιώσει τα προϊόντα επιχειρηματικού λογισμικού της. Ειδικότερα, ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Σάτια Ναντέλα, είπε ότι τα δεδομένα θα δώσουν ώθηση στο Microsoft Dynamics CRM – ένα λογισμικό που χρησιμοποιείται από ανθρώπους στον κλάδο των πωλήσεων για τη δημιουργία, παρακολούθηση, και ολοκλήρωση συμφωνιών πώλησης.

Σημειώστε ότι η Salesforce – ανταγωνίστρια της Microsoft – είχε επίσης εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εξαγορά της LinkedIn αλλά τελικά έκανε πίσω.

Το LinkedIn βγάζει χρήματα από συνδρομές επαγγελματιών στον κλάδο των ανθρώπινων πόρων και άλλων που χρειάζονται να εντοπίζουν και να προσλαμβάνουν ταλαντούχους υποψήφιους. Τα δεδομένα της πλατφόρμας είναι χρήσιμα για μια σειρά αναλύσεων και άλλων καθηκόντων. Οι δημοσιογράφοι, για παράδειγμα, χρησιμοποιούν συχνά το LinkedIn για να ερευνούν εταιρείες και εργαζομένους.

Μισό δισεκατομμύριο είναι ένας μεγάλος αριθμός. Αλλά, συγκριτικά, υπενθυμίζουμε ότι η Facebook είπε τον Φεβρουάριο ότι προσέγγιζε τους 2 δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Την ίδια στιγμή, το Twitter, η δημοφιλής πλατφόρμα chat και ανταλλαγής μηνυμάτων, ολοκλήρωσε το τελευταίο οικονομικό έτος με 319 εκατομμύρια χρήστες.