Η Lufthansa ξεπλήρωσε 1,5 δισ. ευρώ κρατική βοήθεια στη γερμανική κυβέρνηση

Η Lufthansa ξεπλήρωσε 1,5 δισ. ευρώ κρατική βοήθεια στη γερμανική κυβέρνηση
epa08435023 (FILE) - An aircraft from German flag carrier Lufthansa lands at the international airport in Frankfurt am Main, Germany, 18 March 2020 (reissued 21 May 2020). According to media reports, the German government and Lufthansa are about to come to an agreement on an intended bailout rescue package. EPA/RONALD WITTEK *** Local Caption *** 55963041 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η γερμανικός αερομεταφορέας πλήρωσε την πρώτη από τις δύο δόσεις του κεφαλαίου που έλαβε ως μέρος της διάσωσής του το 2020.

Η Lufthansa ολοκλήρωσε αύξηση κεφαλαίου ύψους 2,16 δισεκατομμυρίων ευρώ και χρησιμοποίησε τα έσοδα για να εξοφλήσει την κρατική βοήθεια ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που είχε λάβει από τη γερμανική κυβέρνηση, καθώς προσπαθεί να πάρει το rebound στα αεροπορικά ταξίδια.

Η γερμανικός αερομεταφορέας πλήρωσε την πρώτη από τις δύο δόσεις του κεφαλαίου που έλαβε ως μέρος της διάσωσής του το 2020. Η εταιρεία πρόσθεσε ότι σκοπεύει επίσης να εξοφλήσει πλήρως τη δεύτερη δόση, αξίας 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.

«Σήμερα, τηρούμε την υπόσχεσή μας και επιστρέφουμε ένα μεγάλο μέρος των κεφαλαίων σταθεροποίησης νωρίτερα από το αναμενόμενο. Είμαστε όλο και πιο σίγουροι για το μέλλον», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Carsten Spohr.

Πρόσθεσε ότι η ζήτηση για πτήσεις, ειδικά από επαγγελματίες ταξιδιώτες, αυξανόταν καθημερινά, αν και η αγορά παρέμενε προκλητική.

Η αεροπορική εταιρεία πέρυσι έλαβε κυβερνητική διάσωση 9 δισεκατομμυρίων ευρώ για να παραμείνει στη ζωή μέσω της πανδημίας Covid-19, με αποτέλεσμα το Ταμείο Οικονομικής Σταθεροποίησης (ESF) του γερμανικού κράτους να πάρει το 15% των μετοχών της Lufthansa.

Το ποσοστό αυτό μειώθηκε στο ζήτημα των δικαιωμάτων στο 14,09%.

Η Lufthansa είπε ότι το ESF δεσμεύτηκε να μην πουλήσει καμία μετοχή τους επόμενους έξι μήνες, αλλά θα τις εκχωρήσει πλήρως στους 24 μήνες μετά την αύξηση του κεφαλαίου, υπό την προϋπόθεση ότι η αεροπορική εταιρεία θα εξοφλήσει τις δύο δόσεις, μεταξύ άλλων συμβατικών απαιτήσεων.

Πηγή: RTE