Η μαγεία του Lion King ξανά στους κινηματογράφους για την 30η επέτειο

Η μαγεία του Lion King ξανά στους κινηματογράφους για την 30η επέτειο
roi lion Lion King 1994 real : roger allers et rob Minkoff COLLECTION CHRISTOPHEL © Walt Disney (Photo by WALT DISNEY / Collection Christophel / Collection ChristopheL via AFP) Photo: AFP
Η Disney γιορτάζει την 30ή επέτειο της κλασικής ταινίας που έσπασε τα ταμεία.

Με την ευκαιρία της 30ής επετείου από την κυκλοφορία της κλασικής ταινίας κινουμένων σχεδίων «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών» (Lion King), η Disney προσκαλεί τους θαυμαστές να ξαναζήσουν τη μαγεία της στη μεγάλη οθόνη.

Η ταινία, που είναι η 32η μεγάλου μήκους παραγωγή της Disney, έχει αποφέρει κέρδη 986 εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως από την ημέρα προβολής της. Το 1994, ήταν η ταινία με τις μεγαλύτερες εισπράξεις και η δεύτερη καλύτερη όλων των εποχών πίσω από το «Jurassic Park».

Σκηνοθετημένη από τους Roger Allers και Rob Minkoff, με σενάριο των Irene Mecchi, Jonathan Roberts και Linda Woolverton, η ταινία αφηγείται την ιστορία του νεαρού λιονταριού Σίμπα, ο οποίος, πιστεύοντας ότι είναι υπεύθυνος για τον θάνατο του πατέρα του, εξορίζεται από τη ζούγκλα και εγκαταλείπει το δικαίωμά του να γίνει βασιλιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το φωνητικό καστ περιλαμβάνει τους Matthew Broderick ως Simba, Jeremy Irons ως Scar, James Earl Jones ως Mufasa, Nathan Lane ως Timon και Ernie Sabella ως Pumbaa, μεταξύ άλλων.

Το βραβευμένο με Όσκαρ σάουντρακ, με τη συμμετοχή των Elton John, Hans Zimmer και Tim Rice, πούλησε σχεδόν 5 εκατομμύρια αντίτυπα την πρώτη χρονιά κυκλοφορίας του, ενώ το τραγούδι «Can You Feel the Love Tonight» κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού.

Αν και δεν έχει ανακοινωθεί αν η ταινία θα προβληθεί σε κινηματογράφους παγκοσμίως, στις ΗΠΑ ο «Βασιλιάς των Λιονταριών» θα επιστρέψει στη μεγάλη οθόνη από τις 12 Ιουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: