Η μανία του Baby Yoda δεν λέει να κοπάσει

Η μανία του Baby Yoda δεν λέει να κοπάσει
Ο κόσμος έχει αρχίσει να κάνει μαζικά προ-παραγγελίες παιχνιδιών από τη σειρά The Mandalorian.

«Θα έκανα το οτιδήποτε για να αποκτήσω ένα παιχνίδι Baby Yoda» λέει η influencer του Instagram, Jessica Allsop.

Η δεσποινίδα Allsop, όπως μεταδίδει το BBC News, λατρεύει το «Baby Yoda» – όπως ονομάζεται αλλιώς ο χαρακτήρας του «Παιδιού» στην τηλεοπτική σειρά The Mandalorian του Disney+. Και αναζητά μανιωδώς προϊόντα της σειράς που προέκυψε από τις ταινίες Star Wars. Συγκεκριμένα, για μια ρεπλίκα του «Παιδιού» είναι διατεθειμένη, όπως λέει, να πληρώσει έως και 200 λίρες στερλίνες.

Δεν είναι η μόνη! Από τότε που άρχισε να προβάλλεται το The Mandalorian στις ΗΠΑ, στις 12 Νοεμβρίου από τη νέα υπηρεσία συνεχούς ροής της Disney, ο συγκεκριμένος χαρακτήρας έχει γίνει viral. Και η μανία δεν περιορίζεται στις λιγοστές χώρες όπου προβάλλεται επισήμως η σειρά, αλλά εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο.

Χιλιάδες memes έχουν βγει από το «Παιδί», ενώ οι fans λένε δημοσίως πόσο… γλυκούλι είναι και προσπαθούν να μαντέψουν τι πρόκειται να γίνει στα επόμενα επεισόδια.

Όμως, η αλήθεια είναι ότι η Disney έχει καθυστερήσει να λανσάρει προϊόντα που να σχετίζονται με το The Mandalorian. Τα παιχνίδια με το «Παιδί» δεν θα βγουν παρά μόνο αυτή την εβδομάδα – έναν μήνα αφότου ξεκίνησε να προβάλλεται η σειρά. Ακόμα χειρότερα, οι φιγούρες δεν θα είναι διαθέσιμες πριν τον Μάιο, καθώς είναι αδύνατον να καλυφθεί η τρελή ζήτηση που θα υπάρξει κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Ο κόσμος, φυσικά, δεν πτοείται και έχει αρχίσει να κάνει μαζικά προ-παραγγελίες των παιχνιδιών. Η εταιρεία προϊόντων ψυχαγωγίας Zavvi, η οποία άρχισε να πουλάει φιγούρες της σειράς την περασμένη Τετάρτη, λέει ότι το «Παιδί» είναι ένα από τα best-seller της. Μόλις την πρώτη ώρα της διάθεσής του, πουλήθηκαν «εκατοντάδες» σύμφωνα με την εταιρεία.

Σύμφωνα με τον Richard Gottlieb, επικεφαλής της εταιρείας συμβούλων του κλάδου των παιχνιδιών Global Toy Experts, η απόφαση της Disney να κρατήσει μυστικό το «Παιδί» θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στον κλάδο. «Είναι κρίμα» λέει. «Χάθηκαν πολλά έσοδα για τη Disney και για τα καταστήματα λιανικής απ’ αυτή την απόφαση».

Συνήθως απαιτείται μια περίοδος εννέα μηνών για να κυκλοφορήσει ένα παιχνίδι που είναι εμπνευσμένο από μια σειρά ή μια ταινία, από τη φάση της σύλληψης και του σχεδιασμού μέχρι αυτό να φτάσει στα ράφια των καταστημάτων. Όπως λέει στο BBC News ο John Baulch, εκδότης του περιοδικού Toy World, η καθυστέρηση της διάθεσης των παιχνιδιών έγινε επίτηδες από τη Disney.

«Δεν υπάρχει περίπτωση η Disney να μην γνώριζε ότι το «Παιδί» θα σημειώσει τεράστια επιτυχία» επισημαίνει. «Αλλά ο σκηνοθέτης του The Mandalorian, Jon Favreau, ήταν κάθετος: ήθελε να προηγηθεί το περιεχόμενο της σειράς και όχι τα προϊόντα. Και πέρασε το δικό του».