Η μεγάλη αλλαγή του LinkedIn που οι χρήστες του περίμεναν για χρόνια

Η μεγάλη αλλαγή του LinkedIn που οι χρήστες του περίμεναν για χρόνια

Οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να περιορίσουν επιτέλους τον καταιγισμό από emails προς τους χρήστες του δικτύου.

H LinkedIn αποφάσισε να ακούσει ένα από τα πιο συνηθισμένα παράπονα των χρηστών του επαγγελματικού κοινωνικού της δικτύου και να περιορίσει τη συχνότητα αποστολής emails προς το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο.

Ο εκνευρισμός των χρηστών ήταν τέτοιος που μια απλή αναζήτηση των λέξεων “LinkedIn” και “email” στη μηχανή αναζήτησης της Google θα σας βγάλει μπροστά σε μια μεγάλη σειρά αποτελεσμάτων από παράπονα και τρόπους για να περιορίσετε ή να ξεφορτωθείτε την παρουσία των αμέτρητων ενημερώσεων από τη σελίδα.

Αλλά η LinkedIn ακούει. Και τη Δευτέρα ανακοίνωσε, μέσα από το επίσημο blog της, πως θα προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές που θα περιορίσουν επιτέλους τον αριθμό των emails που λαμβάνουν από αυτή οι χρήστες της.

Έτσι, αντί να ενημερώνονται κάθε φορά που παραλαμβάνεται μια πρόσκληση ξεχωριστά,  οι χρήστες θα λαμβάνουν ένα ενημερωτικό email μια φορά την εβδομάδα, για το σύνολό τους. Και όσον αφορά τους χρήστες που είναι μέλη κάποιας ομάδας, όπως τα μέλη κάποιου επαγγελματικού δικτύου, θα σταματήσουν να «πυροβολούνται» με emails ανά λεπτό για την οποιαδήποτε αλλαγή. Στη θέση τους θα λαμβάνουν συνολικές ενημερώσεις για τη δραστηριότητα της ομάδας.

Οι αλλαγές αναμένεται, σύμφωνα με τους υπεύθυνους, να μειώσουν τον αριθμό των emails που λαμβάνουν οι χρήστες από τη σελίδα κατά 40%.