Οι μεγάλοι σταρ του ΝΒΑ αποχαιρετούν τον Κόμπι Μπράιαντ

Οι μεγάλοι σταρ του ΝΒΑ αποχαιρετούν τον Κόμπι Μπράιαντ
epa05388833 Retired US basketball player Kobe Bryant answers questions during a press conference in Taguig City, south of Manila, Philippines, 25 June 2016. Kobe is in Manila for his 'Mamba Mentality Tour', during which he will attend a series of events and train select Filipino basketball players. EPA/MARK R. CRISTINO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο κόσμος του αθλητισμού και του θεάματος βυθίστηκε στο πένθος χθες Κυριακή εξαιτίας της είδησης του θανάτου του Κόμπι Μπράιαντ, αληθινού παγκόσμιου σταρ του μπάσκετ, που άφησε άναυδους από τους πλούσιους και διάσημους που πήγαιναν στο γήπεδο για να τον θαυμάσουν μέχρι τον νυν και πρώην προέδρους των ΗΠΑ, μέλη του Basketball Hall of Fame και τους αναρίθμητους θαυμαστές του, πολλοί από τους οποίους συνέρρευσαν έξω από την έδρα των Lakers του Λος Άντζελες με δάκρυα στα μάτια για να θρηνήσουν και να αποτίσουν φόρο τιμής σε αυτόν που αποκαλούσαν «Mamba».

Ο Μπράιαντ έχασε τη ζωή του στα 41 του χρόνια, μαζί με την 13χρονη κόρη του Τζιάνα και άλλους επτά ανθρώπους, όταν από άγνωστη αιτία και ενώ επικρατούσε πυκνή ομίχλη συνετρίβη το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν. Πολλά αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα διέκοψαν αμέσως την κανονική ροή του προγράμματός τους για να μεταδώσουν απευθείας νέα και αντιδράσεις για το δυστύχημα.

Οι μεγαλύτεροι σταρ του NBA τον αποχαιρέτησαν…ενώ πολλοί παίχτες έβαλαν τα κλάματα κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Μάτζικ Τζόνσον για τον Κόμπι Μπράιαντ: “Έφυγε ο κορυφαίος Λέικερ όλων των εποχών”

Με μια σειρά από tweets αποχαιρέτησε ο Μάτζικ Τζόνσον τον Κόμπι Μπράιαντ.

Αναλυτικά όσα έγραψε στο Twitter:

“Καθώς προσπαθώ να γράψω αυτό το post, το μυαλό μου τρέχει. Δεν μπορώ να το πιστέψω και κλαίω όλο το πρωί από αυτή την συγκλονιστική είδηση σχετικά με τον θάνατο του Κόμπι και της κόρης του, Τζίτζι, σε ατύχημα με ελικόπτερο. Η Κούκι κι εγώ είμαστε συντετριμμένοι. Ο φίλος μου, ο θρύλος, ο σύζυγος, ο πατέρας, ο γιος, ο αδελφός, ο νικητής Όσκαρ, ο κορυφαίος Λέικερ όλων των εποχών, έφυγε. Είναι δύσκολο να το αποδεχθείς.

Ο Κόμπι ήταν ένας ηγέτης του μπάσκετ, ένας μέντορας για άνδρες και γυναίκες, έδωσε τη γνώση του, τον χρόνο και το ταλέντο του για να διδάξει τόσους πολλούς νεαρούς σε κολεγιακό επίπεδο, παίκτες του ΝΒΑ και του WNBA. Ξέρω ότι θα λείψει στους φίλους του μπάσκετ σε όλο τον κόσμο και ειδικά στην πόλη του Λος Άντζελες. Ήταν ένα ίνδαλμα και έκανε τόσα πολλά για το LA. Ήταν παθιασμένος με το να βοηθά τους άστεγους και το γυναικείο μπάσκετ. Το να προπονεί την ομάδα της κόρης του, του έδινε τόση χαρά.

Ο Κόμπι κι εγώ μοιραστήκαμε πολλές ιδιαίτερες συζητήσεις για τη ζωή και το μπάσκετ. Είχαμε τόσα κοινά εντός κι εκτός παρκέ. Αγαπούσα τις συνομιλίες μαζί του για τους Λέικερς, για την πατρότητα, για το ότι είμαστε σύζυγοι, για το πόσο αγαπάμε την Ιταλία. Θα μου λείψουν αυτές οι συζητήσεις και εκείνος, πολύ. Οι Λέικερς, το μπάσκετ, η πόλη μας, δεν θα είναι ποτέ ίδια χωρίς εκείνον. Η Κούκι κι εγώ προσευχόμαστε για τη Βανέσα, για τις υπέροχες κόρες τους, για τους γονείς τους και τις αδελφές του. Θα είμαστε εδώ για την οικογένεια Μπράιαντ. Θα σε αγαπάμε για πάντα”.

ÊÏÌÐÅ ÌÐÑÁÉÁÍÔ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÅÓ ÁÑ×ÅÉÏÕ / EUROKINISSI)

Τζόρνταν για Κόμπι Μπράιαντ: “Είμαι σοκαρισμένος, ήταν σαν μικρός μου αδελφός”

Το δικό του αποχαιρετιστήριο μήνυμα στον Κόμπι Μπράιαντ, που σκοτώθηκε το πρωί της Κυριακής (27/1) στο Καλαμπάσας της Καλιφόρνια, όταν το ελικόπτερό του συνετρίβη σε πλαγιά βουνού, έστειλε ο Μάικλ Τζόρνταν με γραπτή δήλωση που μοιράστηκε στον Τύπο. Ο Τζόρνταν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του, λέγοντας ότι “οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν τον πόνο που αισθάνομαι για τον μικρό μου αδελφό”.

“Είμαι σοκαρισμένος από τα τραγικά νέα για τον θάνατο του Κόμπι και της Τζιάνα Μπράιαντ. Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν τον πόνο που αισθάνομαι. Αγαπούσα τον Κόμπι, ήταν σαν μικρός μου αδελφός. Μιλούσαμε συχνά και θα μου λείψουν πολύ αυτές οι συζητήσεις. Ήταν ένας τρομερός ανταγωνιστής, ένας από τους κορυφαίους αυτού του αθλήματος, μια δημιουργική δύναμη. Ήταν επίσης ένας σπουδαίος πατέρας που αγαπούσε βαθιά την οικογένειά του και ήταν περήφανος για την αγάπη της κόρης του για το μπάσκετ. Η σύζυγός μου στέλνει και εκείνη τα βαθύτερα συλλυπητήριά της στη Βανέσα, τους Λέικερς και τους φίλους του μπάσκετ σε όλο τον κόσμο”.

Έβαλε τα κλάματα ο Λεμπρόν Τζέιμς

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και οι Lakers βρίσκονταν στο ταξίδι της επιστροφής από τη Φιλαδέλφια όταν έμαθαν τα δυσάρεστα νέα κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Ο σούπερ-σταρ ξέσπασε σε κλάματα και… λύγισε, δεχόμενος κι εκείνος τη συμπαράσταση των ανθρώπων γύρω του. Βίντεο τον έχει καταγράψει να «ξεσπά» σε δάκρυα όταν προσγειώθηκε η πτήση του.

Έκλεισε τους λογαριασμούς του στα social o Αντετοκούνμπο

O Γιάννης Αντετοκούνμπο θαύμαζε τον Μπράιντ. Οι δυό τους ήταν και πολύ καλοί φίλοι, αλλά ο Greek freak δεν προέβη σε κάποια δήλωση. Λίγα λεπτά μετά την είδηση του θανάτου του «Mamba» έκλεισε όλους τους λογαριασμούς του στα social media.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Heartbroken. ??

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giannis Antetokounmpo Fan Page (@gr3ekfreak) στις

Για τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, θρύλο των Λέικερς, «οι περισσότεροι θα θυμούνται τον Κόμπι ως τον μεγαλειώδη αθλητή που ενέπνευσε μια ολόκληρη γενιά» μπασκετμπολιστών, «όμως εγώ θα τον θυμάμαι ως έναν άνθρωπο που ήταν πολλά περισσότερα από απλώς και μόνο ένας αθλητής». Άλλος ένας θρύλος των Λέικερς, ο Έργουιν «Μάτζικ» Τζόνσον, δεν δίστασε να παραδεχτεί πως «έκλαιγε» για ώρες μετά τον θάνατο του Μπράιαντ, τον οποίο θεωρεί τον «σπουδαιότερο» παίκτη που φόρεσε ποτέ τη φανέλα της ομάδας του Λος Άντζελες.

Ίσως αυτός που εξέφρασε περισσότερο από κάθε άλλον το γενικό αίσθημα να ήταν ο Ντουέιν Γουέιντ, τρεις φορές πρωταθλητής του NBA, όταν έγραψε στο Twitter: «Όχι, Θεέ μου, σε παρακαλώ όχι».