Η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής βοδινού κρέατος στον κόσμο χτυπάει την πόρτα της Wall Street

Η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής βοδινού κρέατος στον κόσμο χτυπάει την πόρτα της Wall Street

Για όλες τις επιχειρηματικές της λειτουργίες εκτός της Βραζιλίας.

Η βραζιλιάνικη εταιρεία τροφίμων JBS, η μεγαλύτερη εταιρεία επεξεργασίας βοδινού κρέατος του κόσμου, σχεδιάζει να εισάγει στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ τη θυγατρική της JBS Foods International το πρώτο μισό του 2017, στα πλαίσια μιας ευρύτερης αναδιοργάνωσής της.

Σύμφωνα με το πλάνο, η θυγατρική με έδρα την Ολλανδία θα είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση όλων των διεθνών δραστηριοτήτων της εταιρείας, ενώ η μητρική JBS θα διατηρήσει τη διοίκηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στον κλάδο του βοδινού κρέατος στη Βραζιλία.

Είναι η δεύτερη φορά που η JBS προσπαθεί να αναδιοργανώσει τις λειτουργίες της μεταφέροντας τη διοίκηση των διεθνών της δραστηριοτήτων σε μια άλλη χώρα. Η εταιρεία τελικά έβαλε στην άκρη ένα σχέδιο μεταφοράς της έδρας της στην Ιρλανδία τον περασμένο Οκτώβριο, ύστερα από διαφωνία της BNDES Participações, του επενδυτικού τμήματος της αναπτυξιακής τράπεζας της Βραζιλίας που τυγχάνει να είναι ένας από τους βασικούς μετόχους της εταιρείας.

Η JBS ανακοίνωσε ότι ο Ουέσλι Μπατίστα θα είναι ο πρόεδρος της JBS Foods International ενώ ο Ζιλμπέρτο Τοματσόνι, ο οποίος έχει βρεθεί σε διάφορα διοικητικά πόστα της εταιρείας τα τελευταία τέσσερα χρόνια, θα αναλάβει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Η μονάδα θα διαχειρίζεται επίσης τη μεγάλη θυγατρική επεξεργασίας τροφίμων Seara Alimentow με έδρα τη Βραζιλία.

«Η εταιρεία πιστεύει ότι η νέα προτεινόμενη δομή και το σχέδιο αρχικής δημόσιας εγγραφής θα αντανακλά την παγκόσμια πλατφόρμα παραγωγής της, το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της, και τη μεγάλη διεθνή βάση πελατών της» ανέφερε σε έγγραφο η εταιρεία.

Ο Μπατίστα, διευθύνων σύμβουλος της JBS σήμερα, είχε πει την περίοδο της αποτυχημένης απόπειρας μεταφοράς της έδρας στην Ιρλανδία ότι η εταιρεία εξέταζε κι άλλες επιλογές, όπως η είσοδός της στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Η JBS ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ολοκληρώσει την προσφορά μετοχών το πρώτο εξάμηνο του 2017 αλλά μένει ακόμα να ορίσει πόσες μετοχές θα διαθέσει και σε ποια τιμή.

Η JBS διαχειρίζεται πάνω από 200 μονάδες παραγωγής σε όλο τον κόσμο.