Η Μέγκαν Μαρκλ στέκεται δίπλα στα θύματα της φυλετικής βίας

Η Μέγκαν Μαρκλ στέκεται δίπλα στα θύματα της φυλετικής βίας
epa07826539 Meghan Markle, the Dutchess of Sussex, during ceremonies before Serena Williams of the US and Bianca Andreescu of Canada play in the women's final match on the thirteenth day of the US Open Tennis Championships the USTA National Tennis Center in Flushing Meadows, New York, USA, 07 September 2019. The US Open runs from 26 August through 08 September. EPA/JOHN G. MABANGLO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Μέγκαν Μαρκλ βρέθηκε στο πλευρό της 18χρονης Αφροαμερικανίδας Αλθέα Μπερνστάιν, θύμα φυλετικής βίας.

Η Μέγκαν Μαρκλ τηλεφώνησε στην Αλθέα Μπερνστάιν, μια 18χρονη biracial από το Μάντισον του Ουισκόνσιν, η οποία ισχυρίζεται ότι δέχτηκε επίθεση από τέσσερις λευκούς.

Ο Μάικλ Τζόνσον, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των Boys & Girls Clubs της κομητείας Dane επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο WISC-TV – Channel 3000 ότι η δούκισσα του Σάσεξ μίλησε με το θύμα για περίπου 40 λεπτά το Σάββατο 27 Ιουνίου, ενώ για περίπου 10 λεπτά στη συζήτηση συμμετείχε και ο σύζυγός της πρίγκιπας Χάρι.

«Η Αλθέα και η Μέγκαν μίλησαν για τη σημασία της αυτοπροστασίας και το να μπορεί κάποιος να επουλώσει τις πληγές του» δήλωσε ο Τζόνσον.

Είπε ακόμα ότι η Μπερνστάιν εξακολουθεί να «αγωνίζεται» και ότι η κατάσταση που αντιμετώπισε ήταν μία «πρόκληση γι αυτήν». Πρόσθεσε ακόμα ότι κατά τη διάρκεια της κλήσης η Μέγκαν την συμβούλεψε να μείνει μακριά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να αποφύγει να διαβάζει αρνητικά σχόλια.

Μάλιστα ο Τζόνσον μοιράστηκε μέσω facebook ότι και αυτός μίλησε με την Μέγκαν και τον Χάρι μέσω τηλεφώνου. «Ο πρίγκιπας Χάρι είπε ότι οι φωνές των νέων έχουν σημασία, ενώ η Μέγκαν συμφώνησε να μιλήσει με κορίτσια στο Ουισκόνσιν και θα το προγραμματίσουμε σύντομα», έγραψε.