Η MessageBird εξαγόρασε τη SparkPost για 600 εκατ. δολάρια και κοιτάει στα «μάτια» την Twilio

Η MessageBird εξαγόρασε τη SparkPost για 600 εκατ. δολάρια και κοιτάει στα «μάτια» την Twilio
A woman takes a picture at the MessageBird stand of the Mobile World Congress (MWC), the world's biggest mobile fair, on February 27, 2018 in Barcelona. - The Mobile World Congress is held in Barcelona from February 26 to March 1. (Photo by Pau Barrena / AFP) Photo: AFP
Και δημιουργεί τη μεγαλύτερη υπηρεσία παράδοσης email στον κόσμο.

Η Twilio δημιούργησε μια επιχειρηματική δραστηριότητα αξίας 68,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων συνδέοντας αμερικάνικες εταιρείες με πελάτες μέσω κλήσεων, μηνυμάτων και email. Τώρα, η ολλανδική startup MessageBird στοχεύει να πάρει ένα κομμάτι αυτής της αγοράς ξεκινώντας με μια συμφωνία 600 εκατομμυρίων δολαρίων για τη μεγαλύτερη υπηρεσία παράδοσης email στον κόσμο.

Η MessageBird συγκέντρωσε 1 δισεκατομμύριο δολάρια επεκτείνοντας τον γύρο χρηματοδότησης Σειράς Γ’, τον μεγαλύτερο στην Ευρώπη, για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά της Sparkpost, η οποία στέλνει email για εταιρείες όπως η Disney, η JPMorgan και η Paypal. Η επιχείρηση που εδρεύει στο Άμστερνταμ είχε συγκεντρώσει 200 ​​εκατομμύρια δολάρια τον Οκτώβριο και πραγματοποίησε τρεις εξαγορές για να βοηθηθεί στη δημιουργία των εργαλείων βίντεο και αναδυόμενων παραθύρων.

Η συμφωνία για τη SparkPost δείχνει ότι η MessageBird και η Twilio έχουν αναδειχθεί ως οι κύριοι παίκτες στην περίπλοκη και προσοδοφόρα δραστηριότητα της παροχής βοήθειας στις επιχειρήσεις ώστε αυτές να συνδέονται με πελάτες μέσω τηλεφώνου, SMS ή ακόμα και WhatsApp. Τα κείμενα που λαμβάνετε, για παράδειγμα, από έναν οδηγό Uber βασίζονται στην τεχνολογία της MessageBird.

«Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ήταν το κομμάτι που έλειπε για μας και στη συνέχεια ήμασταν αρκετά τυχεροί που μπορέσαμε να αγοράσουμε τον μεγαλύτερο πάροχο email στον κόσμο», δήλωσε ο Robert Vis, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της MessageBird. «Αυτό μας παρέχει επίσης ένα πολύ ενδιαφέρον σημείο εισόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες και από μια οπτική γωνία που πιστεύουμε ότι συνιστά προστιθέμενη αξία για τους πελάτες μας, που είναι το email».

Η συμφωνία αποτιμά τη MessageBird στα 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια και δημιουργεί μια επιχείρηση με κύκλο εργασιών 500 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό είναι ένα κλάσμα των ετήσιων εσόδων της Twilio, ύψους 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, και με μια χρηματιστηριακή αξία που έχει τριπλασιαστεί στα 68,6 δισεκατομμύρια δολάρια από την έναρξη της πανδημίας, καθώς οι εταιρείες αναγκάζονται να επενδύουν σε διαδικτυακές υπηρεσίες με κλειστά τα καταστήματα και τα τηλεφωνικά κέντρα τους.

Η MessageBird έχει αποφύγει να ανταγωνιστεί στις ΗΠΑ μέχρι τώρα, καθώς «θα ήταν ένας αιματηρός πόλεμος», δήλωσε ο Vis, αλλά έχει ήδη προσελκύσει αμερικανικούς τεχνολογικούς γίγαντες όπως το Facebook, η Uber και η Airbnb ως πελάτες, αφότου εστίασε στην Ευρώπη, την Ασία και τη Λατινική Αμερική.

Η συμφωνία θα σηματοδοτήσει επίσης ένα ακόμη ορόσημο στην πορεία της MessageBird προς μια αρχική δημόσια προσφορά. «Είμαστε σε καλό δρόμο για μια αρχική δημόσια προσφορά, παρόλο που δεν έχουμε ορίσει ημερομηνία», δήλωσε ο Vis, ο οποίος ξεκίνησε την επιχείρηση το 2011.

Η SparkPost ιδρύθηκε το 2008 και έχει έδρα στο Μέρυλαντ. Σε μεγάλο βαθμό, κατάφερε να αποφύγει τα φώτα της δημοσιότητας, παρά το γεγονός ότι τροφοδότησε πολύ πιο γνωστά εργαλεία email και εξυπηρέτησης πελατών, όπως το Mailchimp και το Intercom, και συγκέντρωσε 180 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση τον Ιανουάριο.