Η μετοχή τεχνολογικής εταιρείας που κέρδισε 7.000% λόγω… κρυπτονομισμάτων

Η μετοχή τεχνολογικής εταιρείας που κέρδισε 7.000% λόγω… κρυπτονομισμάτων
epa08115389 A Bitcoin coin is displayed at the SecuX booth at the Sands during the 2020 International Consumer Electronics Show in Las Vegas, Nevada, USA, 09 January 2020. The annual CES which takes place from 7-10 January is a place where industry manufacturers, advertisers and tech-minded consumers converge to get a taste of new innovations coming to the market each year. EPA/ETIENNE LAURENT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η μετοχή της Jasmine Technology Solution Pcl εκτοξεύτηκε από τότε που ανακοινώθηκε ότι ξεκινά εξορύξεις bitcoin αν και η είσοδος στα crypto δεν έχει ακόμη αποφέρει σημαντικά κέρδη για την εταιρεία.

Ένα απίστευτο ράλι πυροδοτήθηκε στη μετοχή μιας τεχνολογικής εταιρείας της Ταϊλάνδης μετά την αποκάλυψη ότι επεκτείνεται στην εξόρυξη Bitcoin. Το ράλι ήταν τέτοιας έντασης που εξέπληξε ακόμη και τον πρόεδρο της εταιρείας, μεταδίδει το Bloomberg.

Η μετοχή της Jasmine Technology Solution Pcl έχει υπερτριπλασιαστεί από τότε που ανακοινώθηκε το σχέδιο στα τέλη Ιουλίου, αν και η είσοδος στα crypto δεν έχει ακόμη αποφέρει σημαντικά κέρδη για την εταιρεία. Τους τελευταίους 12 μήνες η άνοδος της μετοχής είναι σχεδόν 7.000%, με τη χρηματιστηριακή αξία να φτάνει τα 2 δισ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Bloomberg.

«Η ισχυρή ανταπόκριση των επενδυτών ξεπέρασε τις προσδοκίες μας», δήλωσε ο πρόεδρος Soraj Asavaprapha σε συνέντευξή του. «Υπάρχει αισιοδοξία για τη νέα μας κατεύθυνση, παρόλο που αυτή είναι μόνο η αρχή».

Ο ενθουσιασμός για τα κρυπτονομίσματα, ειδικά μεταξύ των νέων επενδυτών, έχει οδηγήσει τις συναλλαγές σε τοπικά αδειοδοτημένα χρηματιστήρια σε μια σειρά από νέα ρεκόρ – ωθώντας τις ρυθμιστικές αρχές να προτείνουν αυστηρότερους κανόνες.

Η Jasmine Technology έχει δημιουργήσει μόνο οκτώ Bitcoin από τις 325 μηχανές εξόρυξής της από τότε που ξεκίνησε η λειτουργία της πριν από λίγους μήνες. Ο Soraj αναμένει ότι το επόμενο έτος θα είναι καλύτερο λόγω των σχεδίων για επένδυση 98 εκατ. δολαρίων σε έως και 7.000 νέες συσκευές. Τα έσοδα από τις εξορυκτικές δραστηριότητες θα αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% του συνολικού κύκλου εργασιών της εταιρείας μέχρι τα τέλη του 2022, είπε.