Η μία μετά τις άλλες, οι μεγαλύτερες εταιρείες του πλανήτη αναβάλλουν μεγάλα συνέδρια

Η μία μετά τις άλλες, οι μεγαλύτερες εταιρείες του πλανήτη αναβάλλουν μεγάλα συνέδρια
epa06052507 The Google logo is seen on its office building in St Pancras in London, Britain, 27 June 2017. The European Commission on 27 June 2017 would fine the Google with 2.4 billion euros for abusing its dominance as a search engine. The company has 90 days to stop its illegal activities or face fines. EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αυτή τη φορά ήταν η Google, όπου υπό τον φόβο του κορωνοϊού δεν θα πραγματοποιήσει μια από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις της.

Η Google ακύρωσε μια σημαντική εσωτερική της συνάντηση εξαιτίας των ανησυχιών με τη διασπορά του κορονοϊού. Πρόκειται για την τελευταία σε μια σειρά ακυρώσεων συνεδρίων και events σε όλο τον κόσμο.

Η συνάντηση του κολοσσού του διαδικτύου αφορούσε τα τμήματα πωλήσεων και μάρκετινγκ και θα διοργανωνόταν στο Λας Βέγκας τον Μάρτιο, ανέφερε εκπρόσωπος της Google. «Δεδομένων των εξελίξεων με τον κορονοϊό, αποφασίσαμε να ακυρώσουμε ένα εσωτερικό event στο οποίο θα συναντιόνταν χιλιάδες εργαζόμενοι από δύο ηπείρους» δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Εταιρείες και διοργανωτές εκδηλώσεων ακυρώνουν μαζικά events που αφορούν τη συνάντηση και συνύπαρξη πολλών ανθρώπων στον ίδιο χώρο, υπό τον φόβο ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να τροφοδοτήσει την περαιτέρω εξάπλωση του ιού που είναι γνωστός ως Covid-19, έχει οδηγήσει στον θάνατο άνω των 2.800 ατόμων και έχει εξαπλωθεί σε 55 χώρες.

Η Ελβετία απαγόρευσε κάθε συνάθροιση άνω των 1.000 ατόμων. Στο Βερολίνο ακυρώθηκε μια τεράστια εμπορική έκθεση την τελευταία στιγμή. Το Facebook ακύρωσε την ετήσια συνάντησή του για προγραμματιστές τον Μάιο. Επιπλέον, πιθανή είναι και η ακύρωση του Game Developers Conference, του συνεδρίου που πρόκειται να ξεκινήσει στις 16 Μαρτίου στο Σαν Φρανσίσκο, αφότου απέσυραν τη συμμετοχή τους η Microsoft, η Electronic Arts και η Sony. Το μεγαλύτερο ετήσιο event της Google, με την επωνυμία I/O, είναι προγραμματισμένο να λάβει χώρα στις αρχές Μαΐου.

Η Google ανακοίνωσε επίσης την Παρασκευή ότι ένας από τους εργαζομένους της διαγνώσθηκε με τον ιό. Ο υπάλληλος είχε ταξιδέψει στο γραφείο της εταιρείας στη Ζυρίχη προτού εκδηλώσει τα συμπτώματα της νόσου. Η Google θα απαγορεύσει τα ταξίδια των εργαζομένων προς και από τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία από τις 2 Μαρτίου, σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα της εταιρείας το οποίο κοινοποιήθηκε στο Bloomberg News.

Παραμένει ασαφής η επίδραση του ιού στην επιχειρηματική δραστηριότητα της Google. Τα έσοδα της εταιρείας από διαφημίσεις θα μπορούσαν να επηρεαστούν από τη γενικότερη οικονομική επιβράδυνση, ιδιαίτερα καθώς οι χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που διαφημίζονται στις ιστοσελίδες της Google δυσκολεύονται να εισάγουν προϊόντα από την Κίνα.

Ο εκπρόσωπος της Google αρνήθηκε να προβεί σε κάποιο σχόλιο πέραν της αναφοράς στην ακύρωση του event.

Πηγή: Bloomberg