Η Microsoft γίνεται η δεύτερη μεγαλύτερη επιχείρηση στις ΗΠΑ

Η Microsoft γίνεται η δεύτερη μεγαλύτερη επιχείρηση στις ΗΠΑ
epa04863560 The Microsoft logo outside the software company's German headquarters in Unterschleissheim, Germany, 28 July 2015. Microsoft will launch its new and much anticipated operating system Windows 10 on 29 July 2015. EPA/SVEN HOPPE Photo:

Ξεπέρασε μάλιστα την Amazon, η μετοχή της οποίας έκανε βουτιά 7,8% την τελευταία μέρα της εβδομάδας.

Amazon «διέγραψε» 68,1 δισ. δολάρια από τη κεφαλαιοποίηση της την Παρασκευή, αφότου η εταιρεία δημοσίευσε έσοδα τρίτου τριμήνου που δεν συμφωνούν με τις προσδοκίες της Wall Street, κάνοντας έτσι τη Microsoft τη δεύτερη μεγαλύτερη επιχείρηση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως υπενθυμίζει το CNBC, η μετοχή της επιχείρησης-μαμούθ του Τζεφ Μπέζος έκανε βουτιά 7,8% την τελευταία μέρα της εβδομάδας, κάνοντάς την τη χειρότερη μέρα από τις 24 Οκτωβρίου 2014. Η χρηματιστηριακή αξία της Amazon αγγίζει σήμερα τα 803,28 δισ. δολάρια. Ο ίδιος ο Μπέζος έχασε 11 δισ. δολάρια σε μετοχές την Παρασκευή.

Η μητρική εταιρεία της Google, Alphabet, που επίσης δεν «έπιασε» τις εκτιμήσεις όσον αφορά τα έσοδα, υποχώρησε 1,8% την Παρασκευή. Η κίνηση μειώνει την κεφαλαιοποίηση της κατά 15,29 δισ. δολάρια.