Η Microsoft υπόσχεται να διατηρήσει το Call of Duty στο Sony PlayStation

Η Microsoft υπόσχεται να διατηρήσει το Call of Duty στο Sony PlayStation
epa08724274 Mikhail Huacan plays Call of Duty Warzone online with other Latin American players, from his home in Lima, Peru, 04 October 2020 (issued 06 October). 2020 has undoubtedly been a bad year for everyone ... except for eSports, whose "inevitable" boom has been reflected in the vertiginous growth of its streaming audiences in Latin America, while bars, restaurants, stadiums and any other public entertainment closed its doors. EPA/Paolo Aguilar Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το κλείσιμο της συμφωνίας εξαγοράς της Activision δεν αλλάζει τελικά το τοπίο για ένα από τα μεγαλύτερα video game franchises στον κόσμο.

Η Microsoft υπέγραψε συμφωνία με τη Sony για να διατηρήσει τη σειρά βιντεοπαιχνιδιών Call of Duty στην κονσόλα PlayStation μετά την εξαγορά από τον τεχνολογικό γίγαντα της εταιρείας παραγωγής βιντεοπαιχνιδιών Activision Blizzard.

Η ανακοίνωση έγινε την Κυριακή σε μια ανάρτηση στο Twitter από τον Phil Spencer, ο οποίος είναι επικεφαλής του τμήματος Xbox της Microsoft.

«Προσβλέπουμε σε ένα μέλλον όπου οι παίκτες παγκοσμίως θα έχουν περισσότερες επιλογές για να παίζουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια», ανέφερε ο Spencer στην ανάρτηση.

Το Call of Duty έχει βρεθεί στο επίκεντρο μιας εταιρικής διελκυστίνδας μεταξύ του Xbox της Microsoft και του PlayStation της Sony με αφορμή την εξαγορά της Activision Blizzard, η οποία κατασκευάζει την πιο επιτυχημένη σειρά παιχνιδιών Call of Duty, για 69 δισεκατομμύρια δολάρια από τη Microsoft.

Καθώς προσπαθούσε να πείσει τις ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο να εγκρίνουν τη συμφωνία, η Microsoft δεσμεύτηκε ότι το Call of Duty θα εμφανίζεται στην κονσόλα Switch της Nintendo, στην υπηρεσία cloud gaming της Nvidia και σε άλλες πλατφόρμες για τουλάχιστον μια δεκαετία. Μέχρι τώρα, η Sony δεν ήταν επίσημα μέρος αυτής της λίστας.

Ένα αμερικανικό εφετείο απέρριψε την Παρασκευή την πρόταση των ομοσπονδιακών ρυθμιστικών αρχών να εμποδιστεί η εξαγορά της Microsoft.

Η Microsoft έκλεισε τη συμφωνία για την Activision τον Ιανουάριο του 2022 με την ελπίδα να επεκτείνει το αποτύπωμά της στα βιντεοπαιχνίδια πέρα από το Xbox, το οποίο έχει μικρότερο μερίδιο αγοράς από την επί μακρόν ηγέτιδα εταιρεία του κλάδου, Sony, και τη συσκευή PlayStation. Η εταιρεία επιδιώκει τους τελευταίους μήνες να λάβει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών στις ΗΠΑ και στο εσωτερικό της, αλλά έχει γίνει αποδέκτρια αντιρρήσεων της Sony, η οποία φοβάται ότι θα χάσει την πρόσβαση σε έναν τίτλο παιχνιδιού που περιγράφει ως ‘must-have’.

Η Sony δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα για κάποιο σχόλιο. Και η Microsoft δεν γνωστοποίησε τη διάρκεια της συμφωνίας.

«Από την πρώτη ημέρα αυτής της εξαγοράς, δεσμευτήκαμε να λάβουμε υπόψη τις ανησυχίες των ρυθμιστικών αρχών, των προγραμματιστών πλατφόρμας και παιχνιδιών, και των καταναλωτών», ανέφερε ο πρόεδρος της Microsoft, Brad Smith, σε ένα tweet. «Ακόμα και μετά την ολοκλήρωση έγκρισης της συμφωνίας, θα επικεντρωθούμε στο να διασφαλίσουμε ότι το Call of Duty θα παραμείνει διαθέσιμο σε περισσότερες πλατφόρμες και για περισσότερους καταναλωτές από ποτέ».

Η Microsoft έχει επίσης υπογράψει συμφωνίες με τη Nintendo και την εταιρεία κατασκευής τσιπ Nvidia για να ανταποκριθεί στην πίεση των ρυθμιστικών αρχών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Έκθεση EY – Microsoft για την κυβερνοασφάλεια στην Ελλάδα