Η Microsoft σχεδιάζει την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων με ανθρώπινα εγκεφαλικά κύματα

Η Microsoft σχεδιάζει την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων με ανθρώπινα εγκεφαλικά κύματα
epa04863560 The Microsoft logo outside the software company's German headquarters in Unterschleissheim, Germany, 28 July 2015. Microsoft will launch its new and much anticipated operating system Windows 10 on 29 July 2015. EPA/SVEN HOPPE Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων μέσω ανθρώπινων εγκεφαλικών κυμάτων, αντί για τη χρήση υπολογιστικών συστημάτων, σχεδιάζει η Microsoft. Μάλιστα, έχει ήδη κατοχυρώσει τη σχετική πατέντα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Ιδιοκτησίας.

Ειδικότερα, ο τεχνολογικός κολοσσός ετοιμάζεται να αναπτύξει ένα σύστημα το οποίο θα αξιοποιεί την ενέργεια του ανθρώπινου σώματος για να εξορύττει κρυπτονομίσματα. Ως εκ τούτου, δεν θα υπάρχει πλέον λόγος για αγορά ASIC ή της τελευταίας GPU… Πλέον, θα μπορείτε να εξορύσσετε κρυπτονομίσματα με τη δύναμη του μυαλού σας.
Σύμφωνα με το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας Cryptocurrency System Using Body Activity Data της Microsoft, το ανθρώπινο σώμα παράγει ενέργεια που χάνεται. Αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για παραγωγική χρήση, όπως στο Matrix.

Διαδικασία εξόρυξης

Όσον αφορά τη διαδικασία εξόρυξης, ο χρήστης θα συνδέει αισθητήρες σε μέρη του σώματός του και θα ανταμείβεται όταν εκτελείται κάποια δραστηριότητα είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα. Για παράδειγμα, η πατέντα «εξηγεί» ότι οι αισθητήρες θα μπορούσαν να καθορίσουν πότε ένα άτομο εκτελεί μια συγκεκριμένη εργασία, όπως η παρακολούθηση μιας διαφήμισης ή η χρήση μιας υπηρεσίας διαδικτύου. Όταν καταχωρίζεται το κατάλληλο ερέθισμα, η διαδικασία εξόρυξης θα ενεργοποιείται και το άτομο θα επιβραβεύεται με tokens.
Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Microsoft εξηγεί ότι οι συναλλαγές θα καταγράφονται σε ένα blockchain. Αυτό μπορεί να είναι ιδιωτικό ή δημόσιο. Σε κάθε περίπτωση, προϋποθέτει την επικοινωνία μεταξύ του ανθρώπου και ενός κεντρικού υπολογιστή που θα διαβάζει και θα επεξεργάζεται δεδομένα.