Η Microsoft θέλει να φέρει επανάσταση στον τρόπο που παίζουμε videogames

Η Microsoft θέλει να φέρει επανάσταση στον τρόπο που παίζουμε videogames

Ο τεχνολογικός κολοσσός θέλει να γίνει κομμάτι της επανάστασης του streaming και παρουσίασε τα σχέδιά του για μια υπηρεσία βιντεοπαιχνιδιών συνεχούς ροής μέσω του Xbox.

του Chris Morris

Η Microsoft θέλει να γίνει κομμάτι της επανάστασης του streaming και μόλις ανήγγειλε τα σχέδιά της για μια υπηρεσία βιντεοπαιχνιδιών συνεχούς ροής μέσω της κονσόλας Xbox.

Το Project xCloud θα επιτρέπει στους παίκτες να μεταφέρουν παιχνίδια του Xbox One σε συνεχή ροή σε υπολογιστές, τηλέφωνα και tablet. Η εταιρεία προβλέπεται να ξεκινήσει δημόσιες δοκιμές της υπηρεσίας του χρόνου.

Ο επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer, αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην υπηρεσία συνεχούς ροής τον Ιούνιο στην E3, την ετήσια εμπορική έκθεση της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών.

«Θεωρούμε το game streaming ως μια εξαιρετική τεχνολογία, η οποία σας δίνει πρόσβαση στα παιχνίδια που θέλετε να παίξετε στη συσκευή στην οποία θέλετε να τα παίξετε», δήλωσε ο Spencer σε βίντεο παρουσίασης της υπηρεσίας.

Η Microsoft λέει ότι οι προγραμματιστές παιχνιδιών θα είναι σε θέση να αναπτύξουν τα παιχνίδια τους στο Project xCloud «χωρίς πρόσθετη δουλειά».

«Η εστίασή μας είναι στο να προσφέρουμε μια εκπληκτική εμπειρία στους υπάρχοντες παίκτες του Xbox και να επιτρέψουμε στους προγραμματιστές να προσεγγίσουν εκατοντάδες εκατομμύρια νέους παίκτες σε όλες τις συσκευές», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. «Ο στόχος μας με το Project xCloud είναι να προσφέρουμε μια ποιοτική εμπειρία σε όλους τους παίκτες σε όλες τις συσκευές, η οποία να συμβαδίζει με την ταχύτητα και την υψηλή πιστότητα που απολαμβάνουν οι gamers και αναμένουν να έχουν στους υπολογιστές και τις κονσόλες τους».

Το cloud streaming είναι μια τεχνολογία που αυτή τη στιγμή εξετάζεται από το σύνολο του κλάδου των βιντεοπαιχνιδιών. Η Sony ήδη προσφέρει τη δική της υπηρεσία streaming στο PlayStation και η Electronic Arts δαπανά πολλά χρήματα για την ανάπτυξη της δικής της υπηρεσίας.

«Η μεγαλύτερη αποδιοργάνωση του κλάδου της ψυχαγωγίας είναι ο συνδυασμός συνεχούς ροής και συνδρομής», λέει ο Andrew Wilson, διευθύνων σύμβουλος της Electronic Arts. «Περισσότεροι άνθρωποι εμπλέκονται, με λιγότερα προβλήματα, μέσω υπηρεσιών με βάση το cloud».

Ωστόσο, η Microsoft έχει κάποια πλεονεκτήματα υπέρ της, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος υπολογιστικής cloud Azure, το οποίο διαθέτει κέντρα δεδομένων

σε 54 περιοχές και υπηρεσίες διαθέσιμες σε 140 χώρες. Και πάλι, όμως, αναμένεται να αντιμετωπίσει αυξημένο ανταγωνισμό από την Amazon και τη Google.

Η Amazon κατέχει ήδη την υπηρεσία συνεχούς ροής παιχνιδιών Twitch, αν και δεν την έχει χρησιμοποιήσει ακόμα ως όχημα διανομής παιχνιδιών. Η Google, εντωμεταξύ, ανακοίνωσε πρόσφατα το Project Stream, δίνοντας τη δυνατότητα στα μέλη μιας κλειστής δοκιμής beta να παίξουν το Assassin’s Creed Odyssey σε μια καρτέλα Google Chrome.