Οι μικρομέτοχοι «εκτόξευσαν» στα 6 δισεκατομμύρια δολάρια την αξία της Reddit

Οι μικρομέτοχοι «εκτόξευσαν» στα 6 δισεκατομμύρια δολάρια την αξία της Reddit
Reddit logos displayed on a phone screen and in the background are seen in this illustration photo taken in Poland on February 1, 2021. (Photo illustration by Jakub Porzycki/NurPhoto) Photo: AFP
Η χρηματοδότηση αύξησε την αξία της εταιρείας στα 6 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως δήλωσε εκπρόσωπός της.

Μετά την επενδυτική φρενίτιδα που προκάλεσαν οι χρήστες της στο αμερικανικό χρηματιστήριο, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Reddit Inc. ανέφερε ότι συγκέντρωσε 250 εκατομμύρια δολάρια από ιδιώτες επενδυτές.

Η χρηματοδότηση αύξησε την αξία της εταιρείας στα 6 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως δήλωσε εκπρόσωπός της. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι ιθύνοντες της εταιρείας, τα κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν για να προσθέσει νέα εργαλεία στη φαρέτρα της αλλά και για τη νέα διαφημιστική της καμπάνια.

Ποια είναι η Reddit

Η Reddit ιδρύθηκε το 2005. Ως πλατφόρμα, επιτρέπει σε οποιονδήποτε θέλει να αναδημοσιεύσει άρθρα και να ζητήσει τη γνώμη των υπολοίπων συνδρομητών επ’ αυτών. Από το underground σταδιακά βγήκε στο προσκήνιο, ανήκοντας πλέον στα mainstream media, με αποτέλεσμα πλέον να ανήκει στους ιστοτόπους με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στις ΗΠΑ. Από την άλλη, η Reddit υπήρξε πηγή συνωμοσιολογικών θεωρίων, π.χ. QAnon.

Επίσης, η αστάθεια του χρηματιστηρίου στις τελευταίες εβδομάδες οργανώθηκε από ένα φόρουμ στον ιστότοπο, που ονομάζεται WallStreetBets. Η GameStop Corp., η AMC Entertainment Holdings Inc. και το ασήμι ήταν μερικοί από τους στόχους των Reddit Riots.