Οι millennials μένουν ακόμη με τους γονείς τους

Οι millennials μένουν ακόμη με τους γονείς τους
Lazy guy and his hard-working wife

Γιατί οι νέοι σήμερα δεν φεύγουν από το πατρικό τους;

Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας του Pew Research Center, περισσότεροι νέοι άνθρωποι μένουν σήμερα με τους γονείς του από ό,τι οποιαδήποτε άλλη στιγμή από το 1940. Αυτό σημαίνει πως περισσότερες από το ένα τρίτο των νέων γυναικών και σχεδόν οι περίπου οι μισοί από τους νέους άντρες μοιράζονται την ίδια στέγη με την οικογένειά τους.

Πιο συγκεκριμένα, το 36% των γυναικών και το 45% των ανδρών ηλικίας 18-34 ετών δεν έχουν εγκαταλείψει ακόμη το πατρικό τους σπίτι. Οι νέοι άνθρωποι άρχισαν να φεύγουν από το σπίτι των γονιών τους στα μέσα του προηγούμενου αιώνα, όταν άρχισαν να γίνονται οικονομικά ανεξάρτητοι. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’60, μόλις το 24% των νέων ανθρώπων ζούσαν με τους γονείς τους.

Το ποσοστό αυτό, όμως, βαίνει αυξανόμενο έκτοτε και έφτασε το 2014 στο 43%-πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό από το 1940. Φυσικά, οι παράγοντες που οδήγησαν στην εξέλιξη αυτή είναι κατά βάση οικονομικοί. Παράλληλα, η ανώτερη πανεπιστημιακή εκπαίδευση που λαμβάνουν άνδρες και γυναίκες οδηγεί σε γάμους μεταξύ ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας, πράγμα που οδηγεί τους ανθρώπους να εγκαταλείπουν αργότερα το πατρικό τους σπίτι.