Η Μισέλ Ομπάμα προτρέπει τους νέους: «Δείξτε την οργή σας στα εκλογικά κέντρα»

Η Μισέλ Ομπάμα προτρέπει τους νέους: «Δείξτε την οργή σας στα εκλογικά κέντρα»
epa07495101 Michelle Obama speaks about her biography 'Becoming' at the Royal Arena in Copenhagen, Denmark, 09 April 2019. In her book, she tells about life as America's first African American first lady. EPA/Martin Sylvest DENMARK OUT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Μισέλ Ομπάμα εξετάζει την πολιτιστική στροφή στις ΗΠΑ εν μέσω των διαδηλώσεων του κινήματος Black Lives Matter και της καταστροφής που προκλήθηκε από την πανδημία της COVID-19.

Η Μισέλ Ομπάμα προτρέπει τους νέους να κάνουν τις φωνές τους να ακουστούν όχι μόνο στους δρόμους, αλλά και στα εκλογικά κέντρα.

Η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, μιλά με την τηλεοπτικό παραγωγό, σεναριογράφο και συγγραφέα, Σόνταν Ράιμς για την έκδοση Καλοκαίρι 2020 του Harper’s Bazaar.

Η Μισέλ Ομπάμα εξετάζει την πολιτιστική στροφή στις ΗΠΑ εν μέσω των διαδηλώσεων του κινήματος Black Lives Matter και της καταστροφής που προκλήθηκε από την πανδημία της COVID-19.

«Γνωρίζω ότι πολλοί άνθρωποι εκεί είναι συγχυσμένοι, ή φοβισμένοι, ή απλώς συναισθηματικά φορτισμένοι» αναφέρει η Μισέλ Ομπάμα. «Πρέπει να είμαι ειλικρινής, συνυπολογίζω τον εαυτό μου. Νομίζω ότι όλοι βρεθήκαμε εκεί. Τα θεμέλιά μας έχουν κλονιστεί».

«Όχι μόνο από μια πανδημία που «έκλεψε» περισσότερα από 100.000 αγαπημένα μας πρόσωπα και έστειλε δεκάδες εκατομμύρια στην ανεργία, αλλά και από τον θόρυβο των μακροχρόνιων λάθος γραμμών φυλής, τάξης και εξουσίας, στις οποίες χτίστηκε η χώρα μας» προσθέτει. «Ο πόνος και η απογοήτευση ξεχείλισαν μετά τις απώλειες των Τζορτζ Φλόιντ, Μπριόνα Τέιλορ, Άμαντ Άρμπερι και πολλών άλλων».

Η Μισέλ Ομπάμα αναφέρει ότι οι θάνατοι τόσων πολλών μαύρων «έχουν προκαλέσει πολλούς από εμάς να καταλάβουμε την ουσία τού ποιοι είμαστε – το είδος των ανθρώπων που θέλουμε να είμαστε». «Αλλά ακόμη και σε αυτό, βρίσκω ελπίδα» σημειώνει. «Μαθαίνουν κάτι που συχνά χρειάζονταν χρόνια ή δεκαετίες οι προηγούμενες γενιές για να καταλάβουν: ότι η ζωή μπορεί να είναι άδικη. Μπορεί να είναι άδικη. Και περισσότερο απ’ οτιδήποτε είναι πάντα αβέβαιη».

«Εάν ζείτε με θεμελιώδεις αλήθειες – όπως η ειλικρίνεια, η συμπόνια, η ευπρέπεια – και εάν διοχετεύσετε την απογοήτευσή σας στη δημοκρατία μας με την ψήφο και τη φωνή σας, μπορείτε να βρείτε τον “αληθή βορρά” σας ακόμη και σε περιόδους κρίσης» επισημαίνει η Μισέλ Ομπάμα. «Λόγω αυτής της αναταραχής, αυτή η γενιά μαθαίνει αυτά τα μαθήματα γρηγορότερα από ό, τι οι άνθρωποι στην εποχή μας. Τα μαθαίνουν μαζί και κάνουν τις φωνές τους να ακουστούν» υπογραμμίζει.

Αναφέρει ακόμη ότι εμπνέεται από την ενωτική δύναμη τόσων πολλών ανθρώπων που υπερασπίζονται αυτό που πιστεύουν ότι είναι σωστό.