Η μητρική της Google μπήκε στο κλειστό «κύκλωμα» του ενός τρισ. δολαρίων

Η μητρική της Google μπήκε στο κλειστό «κύκλωμα» του ενός τρισ. δολαρίων
Letters spell the word "Alphabet" as they are seen on a computer screen with a Google search page in this photo illustration taken in Paris, France, August 11, 2015. Google Inc is changing its operating structure by setting up a new company called Alphabet Inc, which will include the search business and a number of other units. REUTERS/Pascal Rossignol - RTX1NWLA Photo:

Η πρώτη που ξεπέρασε το ορόσημο ήταν η Apple, το 2018, ενώ ακολούθησαν η Microsoft και η Amazon.

Το 1 τρισ. δολάρια ξεπέρασε η κεφαλαιοποίηση της μητρικής της Google, Alphabet, για να γίνει η τέταρτη αμερικανική εταιρεία που κατακτά το επίπεδο αυτό.

Η πρώτη που ξεπέρασε το ορόσημο ήταν η Apple, το 2018, ενώ ακολούθησαν η Microsoft και η Amazon. H χρηματιστηριακή αξία της Αpple και της Microsoft παραμένουν ακόμη πάνω από το 1 τρισ. δολάρια, ενώ αυτή της Amazon έχει υποχωρήσει χαμηλότερα.

Οι αναλυτές είναι αισιόδοξοι για τον πρόσφατα διορισθέντα CEO της Alphabet, Sundar Pichai. Σε μια απρόσμενη ανακοίνωση τον Δεκέμβριο του 2019, ο ιδρυτής της Alphabet Larry Page γνωστοποίησε τα σχέδιά του να αποχωρήσει από τη θέση του CEO, μαζί με τον συνιδρυτή και Πρόεδρο Sergey Brin.

Ο Pichai ήταν ήδη CEO της Google, η οποία περιλαμβάνει όλη τη βασική δραστηριότητα του ομίλου -αναζήτηση, διαφήμιση, YouTube, Android κ.α.- και παράγει σχεδόν όλα τα κέρδη και έσοδά του. Αλλά έδινε αναφορά στον Page, ο οποίος επόπτευε επίσης και τις υπόλοιπες επιχειρήσεις βάζοντας μακροπρόθεσμα στοιχήματα σε πειραματική τεχνολογία, όπως τα αυτο-οδηγούμενα οχήματα και τα drones-διανομείς πακέτων. Τώρα αναλαμβάνει το «τιμόνι» ολόκληρου του ομίλου, αν και οι Page και Brin εξακολουθούν να ελέγχουν τα περισσότερα δικαιώματα ψήφου, γεγονός που καθιστά σημαντική την επιρροή τους σε μεγάλες αποφάσεις.