Η μητρική του TikTok θέλει να φτάσει την κεφαλαιοποίηση της στα 268 δισ. δολάρια

Η μητρική του TikTok θέλει να φτάσει την κεφαλαιοποίηση της στα 268 δισ. δολάρια
epa08667462 (FILE) - A close-up shows the video-sharing application TikTok on a smart phone in Berlin, Germany, 07 July 2020 (reissued 14 September 2020). According to statement issued by Microsoft, Chinese company ByteDance refused to sell its USA operations of TikTok to the US tech giant. EPA/HAYOUNG JEON Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προσφέρεται να εξαγοράσει μετοχές αξίας περίπου 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τους επενδυτές.

Η μητρική εταιρεία του TikTok, η κινεζική ByteDance προσφέρεται να εξαγοράσει μετοχές αξίας περίπου 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τους επενδυτές σε τιμή που θα αποτιμήσει την εταιρεία σε περίπου 268 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Reuters την Τετάρτη.

Το δημοσίευμα προσθέτει πως η ByteDnace προσφέρει την αγορά των μετοχών στα 160 δολάρια η κάθε μία, στην ίδια τιμή που προσέφερε στους εργαζόμενους τον περασμένο μήνα.

Η αποτίμηση των 268 δισ. δολαρίων είναι περίπου 10% χαμηλότερη από την αξία της πριν από ένα χρόνο, όταν διεξήγαγε σχέδιο επαναγοράς μετοχών για τους επενδυτές.

Η South China Morning Post ανέφερε πρώτη την είδηση νωρίτερα την Τετάρτη. Η ByteDance δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό. Οι πηγές αρνήθηκαν να κατονομαστούν, καθώς δεν είχαν εξουσιοδότηση να μιλήσουν στα μέσα ενημέρωσης.

Η ByteDance έχει επεκταθεί σε τομείς όπως το ηλεκτρονικό εμπόριο, αλλά έχει αρχίσει να υποχωρεί από μια τετραετή εξόρμηση στα mainstream βιντεοπαιχνίδια με ένα σχέδιο να κλείσει το εμπορικό σήμα Nuverse, ανέφερε το Reuters τον περασμένο μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com