Η mobile εφαρμογή «Safe Summer in Greece» κέρδισε το Greek Startup Weekend COVID-19 Hackathon

Η mobile εφαρμογή «Safe Summer in Greece» κέρδισε το Greek Startup Weekend COVID-19 Hackathon
Το Startup Weekend πραγματοποιήθηκε φέτος διαδικτυακά και οι συμμετέχοντες χρησιμοποίησαν μια online πλατφόρμα για να  αναπτύξουν και να προωθήσουν καινοτόμες ιδέες που μπορούν να δώσουν λύσεις σε πολλά προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Οι νικητές του ελληνικού σκέλους του Global Startup Weekend COVID-19 Hackathon ανακοινώθηκαν την Κυριακή 26 Απριλίου 2020 μετά από ένα σαββατοκύριακο γεμάτο πολλή δουλειά και καινοτόμες ιδέες. Περίπου 200 άτομα ένωσαν τις δυνάμεις τους για την εύρεση αποτελεσματικών λύσεων σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού.

Το Startup Weekend πραγματοποιήθηκε φέτος διαδικτυακά και οι συμμετέχοντες χρησιμοποίησαν μια online πλατφόρμα για να προωθήσουν τις ιδέες τους και να συνεργαστούν ως ομάδες για να παραδώσουν τα έργα τους. Η εκδήλωση που υποστηρίχθηκε από το Chivas Venture και το The Cube Athens, έγινε σε συνεργασία με όλα τα Startup Weekend Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Βόλου, Κρήτης και Κέρκυρας και ήταν μέρος του συνολικού παγκόσμιου Hackathon του Startup Weekend με τη συμμετοχή περισσότερων από 12.000 ατόμων σε 70 χώρες.

Την Παρασκευή το βράδυ, 24 Απριλίου, παρουσιάστηκαν 18 ιδέες και μέχρι το Σάββατο το πρωί, οι ειδικοί επέλεξαν 10 ιδέες που παρουσιάστηκαν την Κυριακή το απόγευμα. Οι ομάδες εργάστηκαν πυρετωδώς για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη των αντίστοιχων ιδεών τους. Όλο το Σαββατοκύριακο, οι ειδικοί ήταν διαθέσιμοι για να καθοδηγήσουν τις ομάδες σχετικά με τις ιδέες τους. Σε αντίθεση με ένα κανονικό Hackathon όπου οι συμμετέχοντες συγκεντρώνονται για να συνεργαστούν φυσικά, αυτές οι δύσκολες στιγμές απαίτησαν την τήρηση των κοινωνικών αποστάσεων, συνεπώς το Hackathon πραγματοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας Discord.

Οι παρουσιάσεις που έγιναν την Κυριακή το απόγευμα κρίθηκαν από μια ομάδα ειδικών, από την κυβέρνηση και τον ακαδημαϊκό χώρο.

Οι τρεις ιδέες που κέρδισαν ήταν:

1η θέση – «Safe Summer in Greece» – Covid ταξιδιωτική εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να επαληθεύουν την κατάστασή τους σχετικά με τον ιό

2η θέση – deCrowd – Εφαρμογή για κινητά – Ελαχιστοποίηση του χρόνου αναμονής σε ουρές για την προστασία των ευάλωτων ομάδων

3η θέση – 3dn – IOT: Βραχιόλι που βοηθά τους ανθρώπους να μην αγγίζουν το πρόσωπό τους