Η Μόσχα πρότεινε το 2015 στην προεκλογική ομάδα Τραμπ «πολιτική συνέργεια»

Η Μόσχα πρότεινε το 2015 στην προεκλογική ομάδα Τραμπ «πολιτική συνέργεια»
U.S. President Donald Trump and Russia's President Vladimir Putin shake hands as they meet in Helsinki, Finland July 16, 2018. REUTERS/Kevin Lamarque

Στο επτασέλιδο έγγραφο, ο ειδικός εισαγγελέας επισημαίνει ότι ο δικηγόρος του Τραμπ συναντήθηκε με Ρώσο, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν «άτομο της εμπιστοσύνης» της κυβέρνησης.

Ένας Ρώσος αξιωματούχος πρότεινε τον Νοέμβριο του 2015 σε μέλη της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μια «πολιτική συνέργεια», σύμφωνα με νέο υπόμνημα που κατέθεσε την Παρασκευή ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μάλερ, ο οποίος ερευνά την πιθανή αθέμιτη σύμπραξη του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ με τη Ρωσία.

Στο επτασέλιδο έγγραφο, ο ειδικός εισαγγελέας επισημαίνει ότι ο Μάικλ Κόεν, πρώην προσωπικός δικηγόρος και έμπιστο του Τραμπ, δήλωσε ότι τον Νοέμβριο του 2015, προτού ο μεγιστάνας ανακοινώσει την υποψηφιότητα του για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, ότι ήρθε σε επαφή με Ρώσο, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν «άτομο της εμπιστοσύνης» της κυβέρνησης και ο οποίος πρότεινε στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ μια «πολιτική συνέργεια» και μια «συνέργεια σε κυβερνητικό επίπεδο».