Η NASA γιορτάζει τα 50 χρόνια από την ιστορική προσελήνωση (Βίντεο)

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι εορτασμοί περιλαμβάνουν μια μοναδική περφόρμανς όπου φώτα-drones πετούν αυτόνομα παρουσιάζοντας μια τεχνολογική χορογραφία, που υπνωτίζει τους θεατές.

Στις 16 Ιουλίου του 1969, η NASA εκτόξευσε τον Apollo 11 προς τη Σελήνη και ο άνθρωπος, για πρώτη φορά στην ιστορία του, περπάτησε πάνω σε έναν άλλο… κόσμο. Πενήντα χρόνια αργότερα το Aldrin Family Foundation προσκάλεσε το Studio Drift να εορτάσει το ιστορικό γεγονός με την περφόρμανς «Franchise Freedom» στο Rocket Garden του Kennedy Space Center.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

We are honored to be part of NASA’s 50th anniversary celebration of Apollo 11’s moon landing. Our work, Franchise Freedom, made of 300 Intel drones will rock the rocket garden together with iconic band, @duranduran . nasa #duranduran #studiodrift

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Studio Drift (@studio.drift) στις

Έχοντας ήδη λάβει χώρα στους ουρανούς του Άμστερνταμ, του Μαϊάμι και πάνω από το «Playa» του Burning Man, η «Franchise Freedom» είναι μια περφόρμανς στην οποία φώτα-drones που πετούν αυτόνομα παρουσιάζουν μια τεχνολογική χορογραφία, υπνωτίζοντας τους θεατές.

Στις 16 Ιουλίου του 2019, το Studio Drift θα στείλει στους ουρανούς 300 φωτεινά drones της Intel για να… «χορέψουν». Αυτή η περφόρμανς θα συνοδεύεται από ζωντανή συναυλία των Duran Duran.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

‘Franchise Freedom’, a flying sculpture by @studio.drift in partnership with @bmwusa. Supported by @faenaart.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Faena Art (@faenaart) στις

«Η αποστολή του Apollo 11 αποτελεί παράδειγμα του τι η τεχνολογία μπορεί να κάνει για την ανθρωπότητα» δηλώσει ο Ralph Nauta (οι ιδρυτές του Studio Drift είναι οι Nauta και Lonneke Gordijn). «Ας το πάρουμε ως παράδειγμα του πόσες θαυμαστές δυνατότητες έχουμε αν δουλέψουν μαζί τα μυαλά μας. Είναι δική μας ευθύνη να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία για να οικοδομήσουμε ένα βιώσιμο μέλλον».

«Μας τιμά η συνεργασία με το Studio Drift για να φέρουμε την τεχνολογία της Intel για drones όχι μόνο σε μια εκπληκτική συναυλία των Duran Duran αλλά και σε αυτή τη γιορτή μιας κοσμοϊστορικής και εμβληματικής στιγμής της ανθρώπινης ιστορίας» τόνισε η γενική μάνατζερ των Drone Light Shows της Intel, Natalie Cheung.

Η περφόρμανς «Franchise Freedom» επιζητά να ενώσει την τεχνολογία με τη φύση και, όπως υπογραμμίζουν από το Studio Drift, «είτε εξερευνούμε τη Σελήνη, τον ουρανό ή οτιδήποτε άλλο, όλα καταλήγουν να έχουν να κάνουν με τη βελτίωση της ζωής εδώ, στη Γη».