Η νέα επένδυση 2 εκατ. ευρώ των Public στο Golden Hall και τα αποτελέσματα της πανδημίας το 2020

Η νέα επένδυση 2 εκατ. ευρώ των Public στο Golden Hall και τα αποτελέσματα της πανδημίας το 2020
Η PMM επενδύει σε μια αναβαθμισμένη εξυπηρέτηση που υπόσχεται ταχύτητα και άνεση.

Να αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο την εμπειρία των πελατών της στα φυσικά καταστήματα, αλλά και στο online κανάλι διανομής επιχειρεί η PMM μέσα από επενδύσεις που τρέχει και αφορούν σε καινοτόμες υπηρεσίες και διευρυμένη ποικιλία προϊόντων.

Ειδικότερα, το νέο κατάστημα Public στο Golden Hall- επένδυση της τάξης των 2 εκατ. ευρώ-  με νέο concept και προϊοντικό μείγμα, έρχεται να καλύψει πλήρως τις ανάγκες όλων των καταναλωτών που θέλουν να συνδυάσουν τις αγορές τους με τη διασκέδαση, σε έναν εντυπωσιακό, σύγχρονο και φιλόξενο χώρο.

Το νέο κατάστημα καλύπτει 3.200 τ.μ. και εκτείνεται σε 3 επίπεδα, διευρύνοντας τη γκάμα επιλογών και φιλοξενώντας περισσότερους από 50.000 κωδικούς προϊόντων για όλη την οικογένεια. Μέσα στους  χώρους του «παντρεύονται» οι φυσικές αγορές και το e-commerce, επιβεβαιώνοντας τη θέση της Public ως κορυφαίου omnichannel retailer.

«Το διάστημα 2020-2021 δώσαμε έμφαση στην αναβάθμιση της omnichannel εμπειρίας του πελάτη. Παρόλο που η συγχώνευση με τη MediaMarkt πραγματοποιήθηκε μέσα στον κορονοϊό, εμείς δεν σταματήσαμε να επενδύουμε. Προχωρήσαμε στη δημιουργία νέων καταστημάτων σε Λ. Συγγρού, Σταυρούπολη και Ρόδο και θα συνεχίσουμε με το άνοιγμα δύο νέων καταστημάτων, υπό το σήμα Public, που είναι και ο leader στην αγορά της Κύπρου, σε Λάρνακα και Λευκωσία, τα οποία θα είναι έτοιμα τον Σεπτέμβριο» ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Public-MediaMarkt, κ. Ρόμπυ Μπουρλάς σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε νωρίτερα.

Το 2020 οι επενδύσεις άγγιξαν, όπως είπε, τα 15 εκατ. ευρώ ενώ αντίστοιχο ποσό θα δαπανηθεί και φέτος για rebranding και νέα καταστήματα. Επενδύσεις όμως σχεδιάζονται και το 2022, οι οποίες θα κινηθούν κοντά στα 10 εκατ. ευρώ.

Τα logistics, η instant εμπειρία και το τηλεφωνικό κέντρο

Ο ίδιος χαρακτήρισε τη χρονιά που μας πέρασε ως ένα δύσκολο έτος, καθώς τα φυσικά καταστήματα παρέμειναν κλειστά, ενώ την ίδια στιγμή δεκαπλασιάστηκε ο όγκος των παραγγελιών, γεγονός που οδήγησε τη διοίκηση στην απόκτηση ιδιόκτητου στόλου, ο οποίος αποτελείται από 25 φορτηγά, καθώς οι δυσκολίες έγκαιρης παράδοσης από την πλευρά των εταιρειών courier ήταν μεγάλες.

«Ευτυχώς δύο χρόνια πριν είχαμε φτιάξει τη δίκη μας αποθήκη 22.000 τ.μ. και αυτό μας βοήθησε να διαχειριστούμε καλύτερα την κατάσταση όταν ξέσπασε η πανδημία. Πριν τον κορωνοϊό δεν είχαμε τηλεφωνικό κέντρο και πλέον  απασχολούμε 150 συνεργάτες, οι οποίοι απαντούν τις κλήσεις σε λιγότερο από ένα λεπτό. Η αλήθεια είναι ότι ως επιχείρηση χτυπηθήκαμε περισσότερο από άλλες αλυσίδες γιατί η λειτουργία μας βασίζεται στην εμπειρία στο φυσικό κατάστημα. Θεωρούμε ότι το 2021 θα ξεπεράσουμε τις πωλήσεις του 2019 που ήταν μια υγιή χρονιά. Αυτός είναι ο στόχος και τα μέχρι στιγμής δεδομένα δείχνουν ότι θα τον πετύχουμε».

Πρόσθεσε πως ο τζίρος που προέρχεται από το e-commerce διαμορφώνεται σε 15%, ποσοστό το οποίο φέτος θα ανέλθει σε 20% και το 2022 σε 25%, παρόλο που ο καταναλωτής έχει αρχίσει να επιστρέφει στα φυσικά καταστήματα.

«Ο πελάτης αναζητά μεγάλη γκάμα σε πιο εξειδικευμένα προϊόντα και δεν στέκεται τόσο στην τιμή. Το Golden Hall είναι το πιο μοντέρνο κατάστημα που διαθέτουμε. Εντάχθηκαν νέες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων, οι μικροσυσκευές και ο κλιματισμός και προσεχώς θα μπούνε και οι μεγάλες λευκές συσκευές. Αντίστοιχα θα δείτε και κάποιες προϊοντικές κατηγορίες των Public στα MediaMarkt» τόνισε ο κ. Μπουρλάς, διευκρινίζοντας πως θα υπάρχει διακριτή ταυτότητα σε κάθε brand.

«Στόχος δεν είναι να δημιουργήσουμε MediaMarkt γωνιές στα Public καθώς μιλάμε για διαφορετικά κοινά. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε καταφέρει να χτίσουμε ένα love brand. Οι καταναλωτές έρχονται στα Public για να κάνουν τη βόλτα τους. Είναι ένας προορισμός για όλη την οικογένεια. Στα άμεσα σχέδιά μας είναι να προσφέρουμε την υπηρεσία του instant delivery. Θα  το κάνουμε in-house αλλά θα υπάρχουν συνεργάτες για παράδοση της παραγγελίας».

Κοινώς όπως γίνεται με την περίπτωση του e-food και της wolt, εάν για παράδειγμα ένας καταναλωτής χρειάζεται άμεσα π.χ. μελάνι για τον εκτυπωτή γιατί του τελείωσε και δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του ή ακόμα καινούριο φορτιστή ή κινητό επειδή του χάλασε, θα μπορεί να εκτελεί ηλεκτρονικά την παραγγελία του και να την παραλάβει μέσω τρίτης εταιρείας delivery στην πόρτα του σπιτιού ή του γραφείου του, όπως ακριβώς θα έκανε με το φαγητό και τον καφέ του.

Το νέο κατάστημα στο Golden Hall

Το νέο κατάστημα διαθέτει ψηφιακές οθόνες και σημάνσεις που ενημερώνουν τους επισκέπτες για τις τιμές και τα χαρακτηριστικά των προϊόντων. Παράλληλα, προσφέρει τη δυνατότητα άμεσης παραλαβής των online παραγγελιών τους σε ειδικά σημεία εντός του καταστήματος (Pick Up Points), υποστηρίζει την υπηρεσία παραγγελίας από το κατάστημα και παραλαβής σε οποιοδήποτε χώρο αλλά και την υπηρεσία παραλαβής παραγγελίας αυθημερόν από το κατάστημα (Same Day Store Pickup). Τέλος, εντός του καταστήματος ο καταναλωτής θα έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί ανέπαφες πληρωμές σε οποιοδήποτε σημείο.

Οι χώροι έχουν σχεδιαστεί ώστε να προσφέρουν στον επισκέπτη πραγματικές εμπειρίες και να ενθαρρύνουν την επαφή με τα προϊόντα.

Επιπλέον, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο που δίνει την αίσθηση του σπιτιού και διαθέτει μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και μπάνιο, οι επισκέπτες μπορούν για πρώτη φορά να βρουν μια μεγάλη γκάμα από οικιακές μικροσυσκευές και προϊόντα για το σπίτι αλλά και την προσωπική φροντίδα (συσκευές και σκεύη μαγειρικής, συστήματα σιδερώματος, μηχανές καφέ, ηλεκτρικές σκούπες, συσκευές περιποίησης κ.α.)

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, το κατάστημα φιλοξενεί ένα «γηπεδικό» καθιστικό με προβολείς, αυτοκόλλητο γρασίδι στο πάτωμα, κερκίδες- πολυθρόνες και τηλεόραση 85 ιντσών. Επιπλέον, διαθέτει αναγνωστήριο, χώρο εκδηλώσεων, kids’ area αλλά και gaming zone για τους λάτρεις των ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Στους χώρους του καταστήματος υπάρχουν, επίσης, δύο πρωτοποριακά Audio Rooms ενώ στο τμήμα βιβλίου οι επισκέπτες μπορούν να βρουν περισσότερους από 25.000 μοναδικούς τίτλους και την ψηλότερη βιβλιοθήκη στην Ελλάδα. Τέλος, στο σαλόνι που βρίσκεται στο ισόγειο του καταστήματος οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν ένα σύντομο διάλειμμα από τις αγορές τους ή να περιμένουν με άνεση, όσο επισκευάζονται οι συσκευές τους.

Ερωτηθείς αναφορικά με το project ελληνικό, ο κ. Μπουρλάς ανέφερε ότι εξετάζεται η δημιουργία καταστήματος Public εντός του νέου mall που θα κατασκευαστεί, αλλά  και ενός MediaMarket στο retail park.