Η νέα επένδυση της Apple στην τηλεόραση

Η νέα επένδυση της Apple στην τηλεόραση

Με το ανανεωμένο Apple TV, η Apple έχει στόχο να «χτυπήσει» τους ανταγωνιστές της και να κατακτήσει και τον χώρο της τηλεόρασης.

Το νέο box της Apple που αναμένεται να παρουσιαστεί μαζί με τα νέα μοντέλα iPhone και Apple Watch τον Σεπτέμβριο, διαθέτει ταχύτερο επεξεργαστή για την προβολή περιεχομένου υψηλότερης ανάλυσης.

Ο χαρακτηρισμός 4K είναι ένα πρότυπο ποιότητας που προβάλλει το περιεχόμενο σε διπλάσια ανάλυση από την καθιερωμένη υψηλή ανάλυση 1080P. Η εταιρεία επιπλέον εξετάζει μια αναβάθμιση της εφαρμογής τηλεόρασης, που κυκλοφόρησε το 2016 για πρώτη φορά, επιτρέποντας την προβολή περιεχομένου μέσω εφαρμογών που προφέρουν ήδη live streaming.

Το νέο αυτό προϊόν εκπληρώνει τα «όνειρα» της Apple στον τομέα του βίντεο, το οποίο γενικά βρίσκεται πίσω σε σχέση με τους ανταγωνιστές της Amazon και Google. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Apple TV κατέχει μερίδιο μόλις 15% στην αγορά τηλεόρασης με αποκωδικοποιητή. Ο κολοσσός τεχνολογίας, ωστόσο, έχει μείνει πίσω και στις σειρές και στο περιεχόμενο βίντεο.

Πιο συγκεκριμένα, προκειμένου να παρακολουθήσουν ένα βίντεο 4K, οι χρήστες θα πρέπει να συνδέσουν το ανανεωμένο Apple TV σε μια οθόνη με δυνατότητες προβολής περιεχομένου υψηλότερης ανάλυσης. Προκειμένου να αναπαράγει περιεχόμενο 4K και HDR, η εταιρεία θα πρέπει να κλείσει συμφωνίες με δημιουργούς περιεχομένου που παρέχουν βίντεο σε αυτή τη μορφή.

Ήδη έχει ξεκινήσει συζητήσεις με κινηματογραφικά στούντιο ώστε να παρέχουν εκδόσεις 4K των εταιρειών τους μέσω του iTunes, όπως αναφέρουν πηγές προσκείμενες με το θέμα. Παράλληλα, βρίσκεται σε επικοινωνία με εταιρείες που παρέχουν τις εφαρμογές τους μέσω Apple TV.