Η νέα επενδυτική-τραπεζική μονάδα της Citigroup για καθαρή ενέργεια

Η Citigroup Inc. θα συνδυάσει τρεις από τους επενδυτικούς-τραπεζικούς ομίλους της στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να βοηθήσει τους μεγάλους εταιρικούς πελάτες να εξαλείψουν τη χρήση άνθρακα, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Ο Steve Trauber και ο Sandip Sen θα επιβλέπουν τον νέο όμιλο μετάβασης φυσικών πόρων και καθαρής ενέργειας, ο οποίος περιλαμβάνει τα franchise ενέργειας και χημικών. Η μονάδα θα συνεργαστεί με άλλους τομείς κάλυψης, συμπεριλαμβανομένων των βιομηχανικών και τεχνολογικών μονάδων, σύμφωνα με ένα σημείωμα προς το προσωπικό των Tyler Dickson και Manolo Falco, οι οποίοι ηγούνται των συμβουλευτικών μονάδων τραπεζικής και κεφαλαιαγορών της Citigroup.

«Η ενεργειακή μετάβαση, οι διαρθρωτικές αλλαγές που βρίσκονται σε εξέλιξη στα παγκόσμια ενεργειακά συστήματα για να οδηγήσουν σε λύσεις χαμηλού και μηδενικού άνθρακα, θα ξεδιπλωθούν και θα επιταχυνθούν την επόμενη δεκαετία», ανέφεραν οι Dickson και Falco στο σημείωμα τη Δευτέρα. «Οι πελάτες μας χημικών προϊόντων και ενέργειας, που κυμαίνονται από πολυεθνικές έως ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες εναλλακτικής και καθαρής ενέργειας, βρίσκονται στο επίκεντρο της ενεργειακής μετάβασης, συμβάλλοντας στην προώθηση νέων προϊόντων, υπηρεσιών και τεχνολογιών».

Η κίνηση αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας της Citigroup με έδρα τη Νέα Υόρκη για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα. Η Jane Fraser, η οποία ανέλαβε ως διευθύνουσα σύμβουλος την 1η Μαρτίου, δεσμεύτηκε την πρώτη της ημέρα ότι η τράπεζα θα επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου στις χρηματοδοτικές της δραστηριότητες έως το 2050.

Οι τράπεζες έχουν από καιρό αναγνωρίσει ότι το πιο δύσκολο μέρος της επίτευξης τέτοιων στόχων είναι να διασφαλίσουν ότι οι επιχειρήσεις που χρηματοδοτούν γίνονται επίσης ουδέτερες ως προς τον άνθρακα. Η Citigroup, η οποία ήταν ο τρίτος μεγαλύτερος πάροχος χρηματοδότησης σε εταιρείες ορυκτών καυσίμων πέρυσι, υποσχέθηκε επίσης να θέσει συγκεκριμένους στόχους για τομείς έντασης άνθρακα όπως η ενέργεια για τη μείωση των εκπομπών τους έως το 2030.

Η Citigroup δημιούργησε πέρυσι μια νέα μονάδα γνωστή ως όμιλος βιωσιμότητας και εταιρικών μεταβάσεων μέσα στην επενδυτική της τράπεζα, με επικεφαλής τους Keith Tuffley και Bridget Fawcett. Ο αποκαλούμενος «υπερ-όμιλος» που ανακοίνωσε τη Δευτέρα θα συνεργαστεί με τις δραστηριότητες του Tuffley και της Fawcett, σύμφωνα με το σημείωμα.

Ο Trauber θα επικεντρωθεί κυρίως στις προσπάθειες του ομίλου στην επενδυτική τραπεζική, ενώ ο Sen θα επιβλέπει τις εταιρικές και τραπεζικές σχέσεις.

Τους ομίλους χημικών, ενέργειας και επενδυτικής τραπεζικής της εταιρείας θα συνεχίσουν να διαχειρίζονται οι σημερινοί διευθυντές τους: Paul Smith, Michael Jamieson και Jack Paris και Philip ten Bosch, αντίστοιχα. Οι Todd Mogil, David Jaffe και Marie-Christine Olive θα συνεχίσουν επίσης τους ρόλους τους στην εταιρική-τραπεζική πλευρά.