Η νέα προσέγγιση της PwC προς τους εργαζομένους της: «Είστε ο πελάτης μας»

Η νέα προσέγγιση της PwC προς τους εργαζομένους της: «Είστε ο πελάτης μας»
A view of Business Area on April 21, 2017 in Madrid, Spain. Canal de Isabel II is investigated for alleged financial irregularities. A dozen entities will be inspected in total, whose records began yesterday with OHL, PwC, Indra and Saerco, among others. Ignacio Gonzales, former president of the community of Madrid In this operation he has been detained Ignacio Gonzales, former president of the community of Madrid (Photo by Alvaro Hurtado/NurPhoto) (Photo by Alvaro Hurtado / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Η PwC έδωσε αύξηση 5% στα μέσα του έτους σε όλους σε όλη την εταιρεία και από την 1η Ιουλίου θα έχει ετήσιες αυξήσεις του βασικού μισθού.

της Sheryl Estrada

Σε αυτήν τη συνεχιζόμενη μάχη για ταλέντο, ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο – οι εργαζόμενοι έχουν το πάνω χέρι. Από τις αμοιβές μέχρι την εταιρική κουλτούρα, οι εργοδότες προσπαθούν να κρατήσουν τους εργαζόμενους ευχαριστημένους.

Η PwC ανακοίνωσε την Παρασκευή μια νέα πρωτοβουλία για τους υπαλλήλους των ΗΠΑ που ονομάζεται My+ People Experience. Η εταιρεία επαγγελματικών υπηρεσιών πραγματοποιεί μια επένδυση 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τρία χρόνια στην τεχνολογία, τις παροχές και την ευεξία των εργαζομένων. Η πρωτοβουλία έχει σαν στόχο οι εργαζόμενοι να κάνουν «επιλογές που να μοιάζουν με εκείνες ενός πελάτη» και να δημιουργείται μια εξατομικευμένη εμπειρία για το ταξίδι της σταδιοδρομίας τους σε μια τεχνολογική πλατφόρμα.

«Είστε ο πελάτης μας. Είμαστε εδώ για να σας εξυπηρετήσουμε»

«Ας υποθέσουμε ότι κάποιος ξεκινάει να εργάζεται μαζί μας και λέει: ‘Θέλω να περάσω δύο χρόνια κάνοντας ελεγκτικές εργασίες, δύο χρόνια κάνοντας εργασία στον κυβερνοχώρο και δύο χρόνια κάνοντας εργασίες συγχωνεύσεων και εξαγορών’ – θα δημιουργήσουμε μια στοχευμένη εμπειρία», δήλωσε ο Neil Dhar, αντιπρόεδρος στην PwC και συν-επικεφαλής του τμήματος συμβούλων για τις ΗΠΑ. «Αμέσως, θα πούμε στους υπαλλήλους μας: ‘Είστε ο πελάτης μας. Είμαστε εδώ για να σας εξυπηρετήσουμε. Αν θέλετε διαφοροποιημένες εμπειρίες, για να χτίσετε το βιογραφικό σας, είμαστε όλοι εδώ για να σας υποστηρίξουμε’».

Ως μέρος της επένδυσης στο My+, «παρέχουμε στους ανθρώπους μας δύο εβδομάδες διακοπές σε όλη την εταιρεία στις ΗΠΑ μετ’ αποδοχών», λέει. «Μία εβδομάδα τον Ιούλιο και μία τον Δεκέμβριο». Η εταιρεία θα συνεχίσει να προσφέρει την επιλογή της προσωπικής εργασίας ή ενός εξ’ αποστάσεως ή υβριδικού προγράμματος, λέει. Η εταιρεία επεκτείνει επίσης τη γονική άδεια από οκτώ σε 12 εβδομάδες.

Οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να παραιτούνται

Φέτος, η PwC έδωσε αύξηση 5% στα μέσα του έτους σε όλους σε όλη την εταιρεία και από την 1η Ιουλίου θα έχει ετήσιες αυξήσεις του βασικού μισθού, σύμφωνα με τον Dhar. Αυτό περιλαμβάνει επίσης πλήρη μπόνους φέτος, λέει. Καθώς η Μεγάλη Παραίτηση συνεχίζεται, πολλές εταιρείες έχουν επικεντρωθεί σε πακέτα απολαβών και μπόνους για τη διατήρηση των εργαζομένων. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να παραιτούνται. Αριθμός ρεκόρ ανθρώπων εγκατέλειψαν τη δουλειά τους τον Μάρτιο – 4,5 εκατομμύρια, ανέφερε την Τρίτη το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας των ΗΠΑ.

Ρώτησα τον Dhar εάν τα μπόνους και οι αυξήσεις μισθών λειτουργούν. «Ναι, λειτουργούν», λέει. «Αλλά πιθανότατα λειτουργούν στο ίδιο επίπεδο με οποιονδήποτε άλλο. Είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να ανταγωνιστείς βιώσιμα μέσω πακέτων αποζημιώσεων και παροχών», λέει ο Dhar.

«Νομίζω ότι πράγματα όπως το να δίνουμε στους ανθρώπους μια επιλογή εξ’ αποστάσεως εργασίας, όπως κάναμε πέρυσι, έχουν πραγματικά διαφοροποιημένο αντίκτυπο», εξηγεί. «Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε εδώ με το My+ είναι να δημιουργήσουμε αυτήν την ατομική εργασιακή εμπειρία και να αναβαθμίσουμε και να κάνουμε τους ηγέτες μας καλύτερους ηγέτες. Πιστεύουμε ότι αν η εμπειρία είναι καλύτερη, οι άνθρωποι θα είναι πιο ευτυχισμένοι. Και θα παραμείνουν περισσότερο, κάτι που είναι προφανώς ένας επιχειρηματικός μας στόχος».

Πηγή: fortune.com