Η νέα θέση – έκπληξη του Σόιμπλε που θέλουν οι Γερμανοί

Η νέα θέση – έκπληξη του Σόιμπλε που θέλουν οι Γερμανοί

Πόσες πιθανότητες υπάρχουν να μην παραμείνει στο υπουργείο Οικονομικών.

 

Πιέσεις στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να εγκαταλείψει τη θέση του στο υπουργείο Οικονομικών και να γίνει πρόεδρος της γερμανικής βουλής ασκούν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του κόμματός του, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

«Δεδομένης της νέας κατάστασης στο κοινοβούλιο, ο Β. Σόιμπλε θα ήταν από κάθε άποψη το είδος της κοινοβουλευτικής αρχής που θα μας έκανε καλό τώρα στο Reichstag», τόνισε ο Armin Schuster, ειδικός της εσωτερικής πολιτικής των Συντηρητικών μιλώντας στο Reuters.

Ο βασικός λόγος για τον οποίο ασκούνται πιέσεις στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, είναι η παρουσία της ακροδεξιάς στη βουλή. Αυτό το οποίο πιστεύουν οι αξιωματούχοι που ζητούν τη μεταφορά του στο νέο πόστο είναι ότι ο έμπειρος πολιτικός των Χριστιανοδημοκρατών κατέχει το ειδικό βάρος για να επιβληθεί εντός του κοινοβουλίου. Υπενθυμίζεται ότι ο Σόιμπλε εκλέγεται στη γερμανική βουλή ως μέλος των Χριστιανοδημοκρατών, από το 1972.

Μέλος της εκτελεστικής επιτροπής των Χριστιανοδημοκρατών δήλωσε ότι μια πιθανή μετακίνηση του Σόιμπλε ως πρόεδρος της Bundestag, «θα ήταν πολύ σημαντική, εξαιτίας του AfD και του κλίματος στο κοινοβούλιο».