Η νέα… τροπική Air France

Η νέα… τροπική Air France

Ξεκίνησαν οι πτήσεις κοινού κωδικού από Air France και Air Seychelles με προορισμό τα εξωτικά νησιά!

Για τους περισσότερους οι διακοπές τελείωσαν, οι μπαταρίες για το χειμώνα “φόρτισαν” και έφτασε η ώρα να επιστρέψουν και πάλι στα εργασιακά “έδρανα”. Για τις αεροπορικές όμως εταιρείες τα πράγματα θα συνεχίσουν να κινούνται με τους ίδιους ρυθμούς, καθώς δεν είναι λίγοι οι ταξιδιώτες που επιλέγουν να κάνουν διακοπές καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου και μάλιστα σε εξωτικά μέρη με ιδιαίτερα ελκυστικά ταξιδιωτικά πακέτα.

Η Air France σε μια προσπάθεια να ενισχύσει περεταίρω τη θέση της στην αεροπορική αγορά προέβη στην υπογραφή μιας ακόμη συνεργασίας στρατηγικής σημασίας. Μαζί με την Air Seychelles, τον εθνικό αερομεταφορέα της Δημοκρατίας των Σεϊχελών, υπέγραψαν συμφωνία κοινού κωδικού, ενισχύοντας τις συνδέσεις για τους ταξιδιώτες μεταξύ της Γαλλίας, της ευρύτερης Ευρώπης και των Σεϊχελών.

Οι υπογραφές “έπεσαν” με τον Roy Kinnear, διευθύνοντα συμβούλου της Air Seychelles και τον Frederic Gagey, Πρόεδρο και διευθύνοντα συμβούλου της Air France να δίνουν τα χέρια, ακολουθώντας την σύναψη ενός Μνημονίου Κατανόησης (MoU) μεταξύ των δύο εταιρειών που καταρτίστηκε τον Απρίλιο του 2015. Αυτό που αλλάζει με την εν λόγω συμφωνία είναι η προσθήκη του κωδικού “HM” στις εσωτερικές πτήσεις της Air France μεταξύ Παρισιού-Charles de Gaulle και έξι μεγάλων πόλεων της Γαλλίας: Μπορντό, Λυών, Μασσαλία, Μονπελιέ, Νίκαια και Τουλούζη. Τα νέα είναι καλά και για τη χώρα μας αφού ο κωδικός αναμένεται να ενταχθεί στις ευρωπαϊκές πτήσεις της Air France μεταξύ Παρισιού-Charles de Gaulle και πολλών city break προορισμών, μεταξύ των οποίων Αθήνα, Βερολίνο, Δουβλίνο, Ντίσελντορφ, Φρανκφούρτη, Γενεύη, Μάντσεστερ, Μόναχο και Ζυρίχη. Για τον εξωτικό τουριστικό προορισμό θα υπάρχουν συνολικά 157 εβδομαδιαίες εσωτερικές και περιφερειακές πτήσεις κοινού κωδικού.

Η Air France με τη σειρά της θα προσθέσει τον κωδικό της στις τρεις εβδομαδιαίες απ’ευθείας πτήσεις της Air Seychelles μεταξύ Παρισιού-Charles de Gaulle και των Σεϊχελών, καθώς και στις εγχώριες πτήσεις μεταξύ Mahe και Praslin, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί στο αρχιπέλαγος και έδρα του διάσημου προστατευόμενου φυσικού πάρκου Vallee de Mai. Συνολικά, ο γαλλικός εθνικός αερομεταφορέας πρόκειται να προσθέσει τον κωδικό “AF” σε 18 εβδομαδιαίες πτήσεις της Air Seychelles.

Τη συμφωνία, η οποία βαδίζει στα χνάρια αντίστοιχης συμφωνίας που έχει υπογραφεί και με την Etihad Airways, χαιρέτησε ο υπουργός Εξωτερικών και Μεταφορών και πρόεδρος της Air Seychelles, Joel Morgan, χαρακτηρίζοντάς την ως την αρχή ενός νέου κεφαλαίου στη συνεργασία όχι μόνο μεταξύ της Air Seychelles και της Air France, αλλά και μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίες συνδέονται με δυνατούς πολιτιστικούς, οικονομικούς και ιστορικούς δεσμούς. “Η συνεργασία πραγματοποιείται στον απόηχο της διμερούς συνάντησης το Δεκέμβριο του 2014 μεταξύ του Προέδρου James Michel και του Προέδρου Francois Hollande, οι οποίοι συμφώνησαν ότι η βελτίωση της αεροπορικής σύνδεσης ήταν απαραίτητη για την βελτίωση των σχέσεων μας. Το πετύχαμε δρομολογώντας απευθείας πτήσεις προς το Παρίσι και μέσω αυτής της συναρπαστικής νέας εταιρικής σχέσης με την Air France”.

Την ίδια ώρα, θέλοντας να υπογραμμίσει τον καθοριστικό ρόλο που παίζει ο κλάδος του τουρισμού για την ανάπτυξη της οικονομίας των Σεϊχελών αλλά και την οικονομική συνεισφορά των Γάλλων τουριστών, ο κ. Morgan ανέφερε πως από τη Γαλλία ταξίδεψαν προς τις Σεϊχέλες, κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου, 18.653 τουρίστες, αυξημένοι κατά 10 τοις εκατό σε ετήσια βάση.

Οι εκτιμήσεις κάνουν δε λόγο για πολύ μεγαλύτερο αριθμό τουριστών τα επόμενα χρόνια χάρη στη σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των δύο αεροπορικών εταιρειών. Άλλωστε και η ίδια η Air France έχει δεσμευτεί για την ενίσχυση της αεροπορικής σύνδεσης στην ευρύτερη περιοχή του Ινδικού Ωκεανού. Επιπρόσθετα, αξίζει να σημειωθεί πως το ποσό που συγκεντρώθηκε
από τις αμφίδρομες εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των Σεϊχελών και της Γαλλίας το 2014 ανήλθε στα 229 εκατ. δολ. , ενώ οι εβδομαδιαίες αεροπορικές μεταφορές εμπορευμάτων από το Παρίσι-Charles de Gaulle στους 60 τόνους.