Η νεαρή πρωθυπουργός της Φινλανδίας ζητά την εφαρμογή εξάωρης εργασίας

Η νεαρή πρωθυπουργός της Φινλανδίας ζητά την εφαρμογή εξάωρης εργασίας
epa08233704 Finland's Prime Minister Sanna Marin arrives at the second day of a Special European Council summit in Brussels, Belgium, 21 February 2020. EU heads of state or government gather for a special meeting to discuss the EU’s long-term budget for 2021-2027. EPA/IAN LANGSDON Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα σαφές όραμα και συγκεκριμένα βήματα για το πώς η Φινλανδία μπορεί να προχωρήσει σε λιγότερες ώρες εργασίας» δήλωσε η 34χρονη πολιτικός.

Η Marin, η οποία υποστήριξε την ιδέα μιας εξάωρης ημέρας πριν γίνει πρωθυπουργός, θα πρέπει να πείσει τα άλλα τέσσερα κόμματα του συνασπισμού της να προωθήσουν τη μείωση της εργάσιμης ημέρας, εν μέσω της αυξανόμενης ανεργίας λόγω του COVID-19.

«Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα σαφές όραμα και συγκεκριμένα βήματα για το πώς η Φινλανδία μπορεί να προχωρήσει σε λιγότερες ώρες εργασίας και οι Φινλανδοί εργαζόμενοι προς μια καλύτερη εργασιακή ζωή» δήλωσε η 34χρονη πολιτικός στα μέλη του κόμματος της.

Η Marin, μια από τις νεότερες πρωθυπουργούς του κόσμου, ηγείται της κεντροαριστερής κυβέρνησης της Φινλανδίας από τον Δεκέμβριο του 2019.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, η διάσκεψη του κόμματος απέρριψε την πρόταση να πειραματιστεί με μια εξάωρη εργάσιμη ημέρα, υιοθετώντας αντ ‘αυτού το στόχο της μείωσης των ωρών ή της εισαγωγής περισσότερης ευελιξίας στην επαγγελματική ζωή.