Οι νέες επενδύσεις 2 εκατ. ευρώ της Eurolife σε έργα υποδομής

Οι νέες επενδύσεις 2 εκατ. ευρώ της Eurolife σε έργα υποδομής

Η αύξηση των οικονομικών μεγεθών, το επενδυτικό πρόγραμμα 5,8 εκατ. Ευρώ και τα νέα προϊόντα.

 

Έμφαση στην ελληνική οικογένεια και την επιχειρηματικότητα δίνει η Eurolife ασφαλιστική, η οποία τα τελευταία χρόνια της κρίσης κατάφερε να αυξήσει τα οικονομικά της μεγέθη και τον αριθμό των εργαζομένων της προβαίνοντας παράλληλα σε επενδύσεις ύψους 5,8 εκατ. ευρώ.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Πρόεδρος της Eurolife ERB, Αλέξανδρος Σαρηγεωργίου, τόνισε πως για το 2018 “τρέχουν” επενδύσεις 2 εκατ ευρώ σε έργα υποδομής για δίκτυα και πελάτες, σε νέες μεθοδολογίες, καινούρια προϊόντα, καθώς επίσης και στη διαμόρφωση του χαρτοφυλακίου. Υπενθύμισε δε πως τη τη χρονιά που μας πέρασε ο όμιλος προέβη στην πρόσληψη 40 εργαζομένων ανεβάζοντας τον αριθμό τους σε 325.

“Εδώ και δυόμιση χρόνια που έχει αλλάξει το μετοχικό μας σχήμα, έχουμε αναγνωρίσει ότι η δουλειά μας είναι και επείγουσα και μεγάλη. Επενδύουμε πολύ στον μεταψηφιακό μετασχηματισμό και είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία της αγοράς” δήλωσε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας παράλληλα ότι μέσα στην επόμενη διετία θα δούμε αυξημένη δραστηριότητα συγχωνεύσεων και εξαγορών στον κλάδο.

Παρουσιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2017, ο κ. Σαρηγεωργίου έκανε λόγο για την  πιο κερδοφόρα ασφαλιστική εταιρεία του κλάδου, η οποία κατέγραψε τζίρο 483 εκατ. ευρώ, κέρδη προ φόρων 81 εκατ. ευρώ από 106 εκατ. ευρώ το 2016, με ίδια κεφάλαια ύψους 651 εκατ από 400 εκατ το 2016.

Το 2017 ο όμιλος κατείχε μερίδιο αγοράς 12,2%, 21,3% στις ασφάλειες Ζωής και 3,3% στις Γενικές ασφάλειες, περιλαμβάνοντας στο χαρτοφυλάκιό του πάνω από 420.000 πελάτες σε Ελλάδα και 120.000 στη Ρουμανία. Οι αποζημιώσεις που κλήθηκε να καταβάλει άγγιξαν τα 237 εκατ. Ευρώ, ενώ οι φόροι διαμορφώθηκαν σε 72,3εκατ. ευρώ. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη διεύρυνση του πελατολογίου, με τον κ. Σαρηγεωργίου να επισημαίνει πως το τελευταίο οχτάμηνο συνήφθησαν πάνω από 60 συνεργασίες με ομίλους και οργανισμούς ύψους 5 εκατ ευρώ.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Πωλήσεων, Νίκο Δελέδα, το στοιχείο που διαφοροποιεί τη Eurolife ERB από τον ανταγωνισμό είναι το ότι η διοίκησή της δεν προσανατολίζεται  μόνο στην υγεία και το αυτοκίνητο, αλλά  καλύπτει σφαιρικά τις ανάγκες του καταναλωτή. “ Στην αποταμίευση και τη σύνταξη είμαστε ο πρωταγωνιστής και η εταιρεία με την πληρέστερη προϊοντική γκάμα, αφού διαθέτουμε 10 διαφορετικά προγράμματα. Σταδιακά αυξάνουμε το μερίδιο αγοράς στην υγεία, ενώ γίνεται μια καινούρια προσπάθεια για το κομμάτι των ομαδικών ασφαλίσεων για τις επιχειρήσεις, όπως επίσης και για το πρόγραμμα ασφάλισης POS”.

Ο κ. Δελέδας πρόσθεσε πως είναι απαραίτητο να εκπαιδευτεί η αγορά προς αυτή την κατεύθυνση, διότι ο Έλληνας δεν είχε εμπεδώσει ακόμη την αξία της ασφάλειας.

Τέλος, όπως επισημάνθηκε το γεγονός ότι η Eurolife πλέον ανήκει στη fair fax της δίνει τη δυνατότητα να έχει πρόσβαση σε τεχνογνωσία την οποία χρησιμοποιεί σε πιλοτικά projects.  Για το 2018 και το 2019 προβλέπεται αύξηση των μεγεθών, ενώ έμφαση θα δοθεί στην προσέλκυση νέων στελεχών, κυρίως millennials, τα οποία θα στελεχώσουν το τμήμα τεχνολογίας.