Οι νέες τεχνολογίες που αλλάζουν το επιχειρείν παρουσιάστηκαν στην Cisco Experience στην Αθήνα

Οι νέες τεχνολογίες που αλλάζουν το επιχειρείν παρουσιάστηκαν στην Cisco Experience στην Αθήνα
Η συζήτηση κάλυψε τα σημαντικότερα δυνατά και αδύνατα σημεία της ψηφιακής μετάβασης της χώρας και του επιχειρηματικού τοπίου.

H δικτυακή ασφάλεια, η δύναμη των δεδομένων και του δικτύου, η εμπειρία της συνεργασίας, οι επιλογές στο cloud και πώς αυτά σχετίζονται με την ανάγκη οργανισμών και επιχειρήσεων να καινοτομούν και να πρωτοπορούν επισπεύδοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους βρέθηκαν στο επίκεντρο της θεμάτων που αναλύθηκαν στην ετήσια ανοικτή εκδήλωση της Cisco στην Αθήνα.

Στην έναρξη της εκδήλωσης «Cisco Experience» ο Αντώνης Τσιμπούκης, γενικός διευθυντής της Cisco για Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα και Πορτογαλία, μίλησε για τη μέχρι τώρα συνεισφορά της τεχνολογίας σε πολλαπλούς τομείς την ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα, επισήμανε τα σημεία εκείνα στην επιχειρηματική δραστηριότητα που θα πρέπει να «φωτιστούν» και τα οποία θα μας οδηγήσουν σε υψηλότερο επίπεδο ως αγορά και ως χώρα.

Στη συνέχεια η Esther Navarro, Customer Success Specialist Leader, Cisco South & France, περιέγραψε τη νέα προσέγγιση της Cisco αναφορικά με το Customer Experience. Πώς δηλαδή η Cisco δίνει ξεχωριστή αξία σε κάθε σημείο που «συναντά» τον πελάτη, πώς δημιουργεί μαζί του το ταξίδι του digital transformation, πώς μειώνει τον χρόνο απόδοσης της επένδυσης και πώς τον οδηγεί στην επιτάχυνση της ανάπτυξής του.

Τη σκυτάλη πήρε ο Ανδρέας Ενωτιάδης, Service Provider CTO, Cisco EMEAR, όπου στην παρουσίασή του έδειξε πώς buzzwords όπως Digital, Agile, Cloud και 5G μπορούν να γίνουν μια χρήσιμη πραγματικότητα.

Στο πάνελ συζήτησης που ακολούθησε με θέμα «Ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων και της ελληνικής οικονομίας», συμμετείχαν οι Αντώνης Τσιμπούκης, Τάσος Τζήκας, πρόεδρος ΣΕΠΕ, Αλέξανδρος Χατζόπουλος, αντιπρόεδρος ΣΕΒ, Παναγιώτης Χασάπης, εκτελεστικός Αντιπρόεδρος ΣΕΒΕ και Κώστας Χαμπίδης, CDO του Δήμου Αθηναίων. Η συζήτηση κάλυψε τα σημαντικότερα δυνατά και αδύνατα σημεία της ψηφιακής μετάβασης της χώρας και του επιχειρηματικού τοπίου, ενώ στην ανοικτή συζήτηση με το κοινό αναφέρθηκαν πολύ συγκεκριμένα θέματα, που απασχολούν τις επιχειρήσεις σε σχέση με τη χρήση της τεχνολογίας αλλά και πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις για τη βελτιστοποίησή της.

Οι παρουσιάσεις που ακολούθησαν αφορούσαν τους πέντε πυλώνες τεχνολογίας της Cisco, για τους οποίους, στελέχη της Cisco και των συνεργατών της πραγματοποίησαν συγκεκριμένες παρουσιάσεις που σχετίζονται με επαναπροσδιορισμό του δικτύου, την Η θεμελιώδη αξία της ασφάλειας, το cloud, την ισχύ των δεδομένων κλπ.