Οι Νύχτες Πρεμιέρας ανάμεσα στα καλύτερα Φεστιβάλ της Ευρώπης

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας, επιλέχθηκε για δεύτερη φορά ανάμεσα στα καλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης.

To Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας, με υπερηφάνεια ανακοινώνει την τιμητική του ανάδειξη του, για δεύτερη χρονιά, ως μέλος της EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe / η Ευρώπη για τα Φεστιβάλ, τα Φεστιβάλ για την Ευρώπη), της διαδικτυακής πλατφόρμας που δημιουργήθηκε από τον EFA (Σύνδεσμο των Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ) και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

715 Φεστιβάλ από 39 χώρες, κατόπιν ενδελεχούς αξιολόγησης από Διεθνή Επιτροπή, έλαβαν την αναγνώριση από την πλατφόρμα EFFE ως ένα από τα «αξιοσημείωτα Φεστιβάλ» στην Ευρώπη, που διακρίνονται για την καλλιτεχνική τους ποιότητα και ασκούν σημαντική επίδραση σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Τα αποτελέσματα ανακοίνωσε, χθες, ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής, Σερ Τζόναθαν Μιλς (συνθέτης και τέως Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ του Εδιμβούργου), σημειώνοντας ότι οι Νύχτες Πρεμιέρας αποτελούν «ένα από τα σπουδαιότερα Φεστιβάλ στην Ελλάδα, το μεγαλύτερο και σημαντικότερο δε στην Αθήνα».

διεθνες-φεστιβαλ

 

Η EFFE, είναι η διαδικτυακή πλατφόρμα, μέσω της οποίας το κοινό αλλά και οι επαγγελματίες του χώρου μπορούν να ανακαλύψουν τα Ευρωπαϊκά Φεστιβάλ, ακόμα και να συμμετάσχουν σε αυτά. Ένας νέος διεθνής φεστιβαλικός τόπος που συνδέει τα απόλυτα αφοσιωμένα, στις τέχνες, στις κοινωνίες και τις Ευρωπαϊκές αξίες, φεστιβάλ.

«Είμαστε πεπεισμένοι για την προοπτική της ΕFFE: να αγκαλιάσει και αναδείξει την Ευρώπη σαν μία ιδέα κοινότητας και αμοιβαίας κατανόησης και ευθύνης απέναντι στον κόσμο», συμπλήρωσε ο Ντάρκο Μπρλεκ, πρόεδρος του Συνδέσμου των Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ (EFA).

Τα Φεστιβάλ που ανακηρύχθηκαν επίσημα μέλη της πλατφόρμας για το διάστημα 2017-2018 βρίσκονται ήδη αναρτημένα στο σχετικό οδηγό των Φεστιβάλ (www.effe.eu), ανοίγοντας στο κοινό «ένα παράθυρο στην ζωντανή πολιτιστική σκηνή της Ευρώπης».