Η Nintendo έγινε πλουσιότερη κατά 23 δισ. δολάρια! Ξέρετε γιατί…

Η Nintendo έγινε πλουσιότερη κατά 23 δισ. δολάρια! Ξέρετε γιατί…
AppleMark

Η νέα μανία που έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο λέγεται Pokemon Go και εκτοξεύει την εταιρεία. 

Οι μετοχές της Nintendo σημείωσαν και σήμερα στο χρηματιστήριο του Τόκιο άνοδο της τάξης του 14%, λόγω της μανίας για το παιχνίδι Pokemon Go.

Όλοι ψάχνουν με τα smarphones τους να βρουν το κρυμμένο Pokemon. Οι servers πέφτουν, μέχρι μποτιλιάρισμα σε πολυσύχναστους δρόμους προκαλεί η νέα μανία που έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πιο πολύ από όλους πανηγυρίζουν στη Nintendo καθώς από τις 6 Ιουλίου είδαν τις μετοχές της εταιρείας να κερδίζουν περισσότερο από 120%, κάτι που πρόσθεσε 23 δισ. δολάρια στην αξία της εταιρείας!

Συγκεκριμένα η εταιρεία αξίζει τώρα 42,5 δισ. δολάρια (4,5 τρισ. γεν), δηλαδή περισσότερα από την Sony (4,1 τρισ. γεν), την Canon (4 τρισ. γεν) και την Toshiba (1,3 τρισ. γεν).

Το Pokemon Go είναι στη θέση νούμερο ένα στις εφαρμογές που έχουν κατέβει στο App Store και στο Google Play Store.

H συνταγή είναι γνωστή. Αφήνεις το παιχνίδι ελεύθερο για download, εθίζεις τους χρήστες και έπειτα του χρεώνεις για έξτρα δυνατότητες …

Πώς λειτουργεί η εφαρμογή
Το Pokemon Go είναι ένα παιχνίδι για smartphones, το οποίο χρησιμοποιεί GPS επιτρέποντας στον παίκτη να κυνηγά και να εκπαιδεύει τα Pokemon σαν να βρίσκονται όντως μπροστά του.

Οι GPS αισθητήρες του κινητού εντοπίζουν την τοποθεσία στην οποία βρίσκεσαι και χρησιμοποιώντας το Google Maps δημιουργούν ένα «πραγματικό» ταμπλό παιχνιδιού μπροστά στα μάτια σου, πάντα μέσα από την οθόνη του κινητού σου, φυσικά.

Έτσι, γίνεσαι ο ίδιος παίκτης στην πραγματική ζωή και το περιβάλλον στο οποίο κινείσαι, γίνεται σκηνικό του παιχνιδιού.

Απειλεί μέχρι και το Facebook; 

Το φαινόμενο Pokemon Go δείχνει να είναι πραγματικά ασταμάτητο. Τα κινητά τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά και οι χρήστες τρέχουν και δεν φτάνουν -κυριολεκτικά- για να μαζέψουν τα πολυπόθητα Pokemon.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι καταγράφηκαν περιστατικά άγριων τσακωμών στις ΗΠΑ ενώ μάλιστα ένας πολίτης που είδε δυο νεαρούς να τρέχουν προς το σπίτι του θεώρησε πως πρόκειται για ενδεχόμενη ληστεία και δεν δίστασε να τους πυροβολήσει, ευτυχώς χωρίς να τους πετύχει.

Μπορεί όλα αυτά να ακούγονται ακραία, αλλά δεν είναι. Οι χρήστες του iPhone αφιερώνουν περισσότερο χρόνο παίζοντας Pokemon Go από ό,τι για την περιήγησή τους στα επί χρόνια δημοφιλή Facebook, Snapchat, Twitter ή το Instagram, σύμφωνα με μια νέα έκθεση.