Οι Nirvana μηνύουν τον Marc Jacobs για ένα…μπλουζάκι

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο σχεδιαστής μόδας το είχε παρουσιάσει αρχικά το 1993.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Φαίνεται ότι αυτό σκέφτηκαν και τα μέλη του συγκροτήματος Nirvana και αποφάσισαν να κινηθούν νομικά εναντίον του Marc Jacobs για τη χρήση του διάσημου χαμόγελου σε μπλουζάκια του σχεδιαστή.

Το μπλουζάκι γράφει επάνω «HEAVEN» αντί του ονόματος της μπάντας και τα μάτια «X» έχουν αντικατασταθεί με τα γράμματα «M» και «J». Το λογότυπο, το χρώμα και η γραμματοσειρά, ωστόσο, φαίνεται να είναι τα ίδια.


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

@TheMarcJacobs in our #ReduxGrunge Heaven Tee, inspired by the alternative music scene that defined a generation. Tap to shop — available for #everyone.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Marc Jacobs (@marcjacobs) στις

Το μπλουζάκι αποτελεί μέρος της συλλογής «Bootleg Redux Grunge», την οποία ο σχεδιαστής παρουσίασε αρχικά το 1993 για τον Perry Ellis όταν ήταν επικεφαλής για την γυναικεία συλλογή του Ellis.

Αλλά οι Nirvana θεωρούν ότι το λογότυπο smiley (χαμογελαστό πρόσωπο) είναι δικό τους καθώς το κυκλοφόρησαν έναν χρόνο νωρίτερα, το 1992. Όμως μόλις τώρα αποφάσισαν να κινηθούν νομικά εναντίον του Marc Jacobs για τα πνευματικά δικαιώματα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του TMZ. Το λογότυπο σχεδιάστηκε από τον Kurt Cobain, ο οποίος πέθανε το 1994, και έγινε το συνώνυμο με τη μουσική της μπάντας και εμφανίζεται σχεδόν σε όλα τα προϊόντα της.

Μάλιστα ο Marc Jacobs κάνει αναφορά στο κομμάτι «Smells Like Teen Spirit» – ένα από τα πιο διάσημα τραγούδια των Nirvana – στην περιγραφή του T-shirt.