Η Nokia θέλει να «ταράξει τα νερά» στον χώρο των smartphones το 2017

Η Nokia θέλει να «ταράξει τα νερά» στον χώρο των smartphones το 2017

Λέγεται πως η Microsoft διέθεσε 1,35 δισεκατομμύρια για την ανάπτυξη της κάμερας του νέου smartphone της Nokia.

Η Nokia, προετοιμάζει ήδη το έδαφος για την μεγάλη επιστροφή στην αγορά των έξυπνων κινητών εντός του 2017.

Μετά από την εξαγορά του εν λόγω τμήματος της Nokia από την Microsoft, κίνηση η οποία αποδείχτηκε κάπως καταστροφική για την δεύτερη, η Φιλανδική εταιρεία που μεσουρανούσε στην παραγωγή κινητών τηλεφώνων επιστρέφει.

Το 2014 η Microsoft απορρόφησε εξ ολοκλήρου την Nokia, με έναν απ’ τους όρους της συμφωνίας να είναι ότι δε θα κατασκευάζονται πια κινητά με την ονομασία της Nokia. Τουλάχιστον μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του 2016. H Microsoft δε κατάφερε να σταματήσει την Nokia από τη κάτω βόλτα που είχε πάρει και έτσι αποφάσισε να πουλήσει ξανά πίσω το κομμάτι αυτό, σηματοδοτώντας την πρώτη ένδειξη ότι η Nokia θα επιστρέψει στην αγορά. Οι νέες συσκευές δε θα έχουν την υπογραφή της φιλανδικής εταιρείας, αλλά της HMD Global και της ταϊβανέζικης Foxconn.

Στο τιμόνι της HMD Global, βρίσκονται εξάλλου μεγαλοστελέχη της Nokia τα οποία θα ασχοληθούν με την ανάπτυξη, την εμπορική προώθηση και τη διάθεση συσκευών και αξεσουάρ που θα φέρουν την εμπορική ονομασία της Nokia, ενώ η Foxconn θα εστιάσει στην έρευνα και ανάπτυξη καθώς και στο hardware κομμάτι.

Όπως γράφει το NokiaPowerUser που επικαλείται πηγές εκ των έσω, η εταιρεία θα λανσάρει δυο κινητά κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017, το ένα με οθόνη 5,2 ιντσών και το άλλο με οθόνη 5,5 ιντσών.

Λέγεται, επίσης, πως η Microsoft διέθεσε 1,35 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη της κάμερας που θα είναι η “πιο ευαίσθητη της αγοράς” και η οθόνη θα είναι OLED. Τα κινητά θα είναι συμβεβλημένα με το Android Market και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις για να αποκτήσει κανείς ένα smartphone με το εμπορικό σήμα της Nokia θα πρέπει να δώσει περισσότερα από 600 δολάρια.